Zadar

INCIDENT NAKON PROMETNE U BIOGRADU

Vlasniku oštećenog vozila razbio mobitel kada mu je krenuo slikati tablicu

S. B. je tada zaustavio vozilo, izašao iz njega te uhvatio oštećenika za ruku, zavrnuo mu je i gurnuo ga na vozilo, nakon čega mu je uzeo mobitel iz ruke i bacio ga na pod te napustio mjesto događaja

Zadranin s prebivalištem u Biogradu S. B. (39) potpuno je izgubio kontrolu kada je prošle godine izazvao sudar na Obali Kralja Petra Krešimira IV. u blizini trajektnog pristaništa u Biogradu. Kako je vidljivo iz presude Prekršajnog suda u Zadru, donesene ovih dana, on je pod utjecajem alkohola (0,72 promila) vozio automobil navedenom ulicom, te obilazeći parkirano vozilo oštetio njegovu bočnu stranu. U parkiranom vozilu se nalazio njegov vlasnik, koji je izvadio mobitel i fotografirao tablice okrivljenika.

S. B. je tada zaustavio vozilo, izašao iz njega te uhvatio oštećenika za ruku, zavrnuo mu je i gurnuo ga na vozilo, nakon čega mu je uzeo mobitel iz ruke i bacio ga na pod te napustio mjesto događaja.

Zbog tog događaja sud mu je naložio plaćanje kazne od 187,50 kuna (protuvrijednost 50 DEM, iz vremena kada je Zakon pisan), no ako plati dvije trećine kazne - 125 kuna u propisanom roku, smatrat će se da je izvršio svoju obvezu.

"Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne, a sukladno odredbi čl.36. Prekršajnog zakona, sud je kao olakšavajuće okolnosti cijenio dosadašnju neosuđivanost dok otežavajućih okolnosti nije našao te mu izrekao minimalnu novčanu kaznu u navedenom iznosu primjerenu težini prekršaja držeći da će se ovom kaznom postići svrha kažnjavanja kako u smislu specijalne tako i generalne prevencije, naime da okrivljenik neće ubuduće činiti ovakve prekršaje", navodi u presudi sudac Slaven Vrdoljak.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA