Zadar

OPĆINSKO ODVJETNIŠTVO TRAŽILO ISTRAŽNI ZATVOR

Vozač koji je usmrtio pješaka na Meladi u kočenju ga je udario desnom stranom auta

U Općinskom državnom odvjetništvu (ODO)u Zadru je 7. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, objavljeno je danas na stranici Županijskog državnog odvjetništa.

U Općinskom državnom odvjetništvu  (ODO)u Zadru je 7. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, objavljeno je danas na stranici Županijskog državnog odvjetništa.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. lipnja 2019. u 21,20 sati u Zadru, upravljajući osobnim automobilom marke Fiat tip Punto iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka, protivno odredbama čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako svjestan da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te gustoći prometa, u gradskim uvjetima vožnje vozio neprilagođenom brzinom. Iako svjestan da takvom vožnjom mogu nastupiti štetne posljedice po druge sudionike u prometu i olako smatrajući da se to neće dogoditi, prednjim desnim dijelom vozila u kočenju udario u 55-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik na udaljenosti od oko deset metara jugoistočno izvan pješačkog prijelaza iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada, ustvrdilo je ODO.

Pješak je uslijed udarca pao na kolnik s desne strane vozila gdje je glavom udario od kolnik pri čemu je zadobio ozljede (subarahnoidalno krvarenje, subduralno krvarenje i frakturu kostiju lubanje) od kojih je preminuo u Općoj bolnici u Zadru 6. lipnja.

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA