Zadar

ZAVRŠEN OČEVID TEŠKE NESREĆE U ULICI FRANKA LISICE

Vozač „labudice“ oduzeo prednost poginulom 67-godišnjaku, teško ozlijeđena suputnica

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su očevid prometne nesreće kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

NOVO

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su očevid prometne nesreće kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Jutros, 24. rujna oko 5.50 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

- Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 34-godišnji vozač teretnog automobila marke Man zagrebačkih registarskih oznaka, za koji je bilo pridodano priključno vozilo, sa sporednog puta uključivao u promet na kolnik ceste Ulice Franka Lisice, koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću navedenom cestom. Tom prilikom na središnji dio priključnog vozila dolazi do naleta osobnog vozila Ford zadarskih registarskih oznaka koje se odbija preko nogostupa na travnatu površinu, gdje se i zaustavlja, a kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Zemuniku, koji nije koristio sigurnosni pojas, priopćili su iz policije.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok je putnica u dobi od 63 godine zadobila teške tjelesne ozlijede.

Za vrijeme trajanja očevida promet kolnikom Ulice Franka Lisice bio u prekidu od 5.50 do 8 te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

RANIJE

Jutros oko 5,50 sati policija je zaprimila dojavu kako se u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila prometna nesreća u kojoj je, prema prvim informacijama, sudjelovalo osobno i teretno vozilo (kamion).

Jedna muška osoba prevezena je kolima HMP u Opću bolnicu Zadar gdje je preminula. U Bolnici je završila i suputnica u vozilu, koja je, prema informacijama iz PU zadarske, izvan životne opasnosti.

Za vrijeme policijskog očevida promet navedenom ulicom je bio obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA