Sport

PREDSJEDNIK SAVEZA

Vranković u zadarskoj karanteni: Košarka nije najvažnija

Svi u HKS-u mislimo da je taj iznos koji je Vlada RH uplatila Fibi kud i kamo normalnije trošiti na humane stvari, nego na organizaciju turnira

Nakon što su Olimpijske igre u Tokiju prebačene u ljeto 2021., zbog pandemije koronavirusa, velik broj hrvatskih sportaša koji još nije izborio nastup na najvećoj svjetskoj smotri našao se u problemima. O problemu u kojem se našao HKS za tportal je govorio predsjednik Stojko Vranković, koji se posljednjih desetak dana sa suprugom i sinom nalazi u karanteni u Zadru.

Split je na inzistiranje čelnika HKS-a trebao u lipnju biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a zahvaljujući Vladi RH uplaćeno je i jamstvo Fibi u iznosu od dva milijuna i 600 tisuća švicarskih franaka te je već potresen određeni iznos na organizaciju (oko 25 tisuća eura). ada kad su Olimpijske igre prebačene na ljeto 2021. pitanje je što će biti s turnirom i kako će cijeli ovaj problem biti riješen na relaciji HKS, FIBA i MOO.

- Sve ovo što se događa u zadnje vrijeme napravilo je totalni kaos, a naš stav u HKS-u jest takav da ćemo od čelnika Fibe tražiti povrat kompletnog iznosa uloženih novaca. Za nekoliko dana obavit ćemo sa čelnicima Fibe konferencijski poziv i tada ćemo im reći svoj stav. Svi u HKS-u mislimo da je taj iznos koji je Vlada RH uplatila Fibi kud i kamo normalnije trošiti na humane stvari, nego na organizaciju turnira, kazao je za tportal Stojko Vranković.

Stojku su prijatelji javili kako je njegov stan u središtu Zagreba doživio tek manja oštećenja za razliku od mnogih drugih. "Novogradnja je presudila. Ali vjerujte, time se uopće ne zamaram."

Na globalni problem zbog pandemije koronavirusa nadovezao strašan potres u Zagrebu. O košarci, a kamoli o kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre nitko ne razmišlja.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA