SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 8901File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '8901', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Vruljici treba više zelenila, komunalne opreme i sadržaja za djecu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

JAVNA TRIBINA O REZULTATIMA ANKETE EKO-ZADRA

Vruljici treba više zelenila, komunalne opreme i sadržaja za djecu

oko polovice ispitanika zadovoljna je postojećim zelenilom te ga navodi kao glavni razlog posjeta parku, dok druga polovica smatra da bi trebalo zasadi nova stabla i cvijeće

"Kakvu Vruljicu bi ti?", pitala je građane Zadra udruga „Eko-Zadar" u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Gradom Zadromm, a rezultati ankete, provedene od 23. travnja do 7. svibnja u sklopu projekta „Zelena transformacija - građanska participacija", prezentirani su sinoć na javnoj tribini u Gradskoj knjižnici. Online anketa ispunjena je 370 puta, u glasačke kutije ubačeno je još 46 listića, pa je tako prikupljeno 416 odgovora.

Građani su podijeljeni oko pitanja ima li dovoljno zelenila u parku - oko polovice ispitanika zadovoljna je postojećim zelenilom te ga navodi kao glavni razlog posjeta parku, dok druga polovica smatra da bi trebalo zasadi nova stabla i cvijeće. No većina ih se slaže da park nije dovoljno komunalno opremljen - nedostaju koševi za otpatke, klupe i stolovi. Na vrhu popisa su i dodatni sadržaji za djecu.

Više od polovice isptianika Vruljicu posjećuje svaki dan ili barem jednom tjedno, i to najviše kako bi šetali ili sjedili na klupicama. Vrlo malo parkom prolazi dok se bavi sportom ili rekreacijom. Kao glavni razlog nedolaska navode da im park nije blizu ili da idu u neki drugi park.

Razmišljanja građana poslužit će kao podloga arhitektima i drugim članovima interdisciplinarnih timova koji će sudjelovati na arhitektonskoj radionici „Gradionica" od 24. do 26. svibnja 2019., a koja će se baviti upravo parkom Vruljica.

Javna tribina "Građanski razgovor o parku Vruljica"
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA