Zadar

ŽUPAN BOŽO GALIĆ U POSJETU ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Vukovar i Zadar mogu ujediniti "zelenu" i "plavu" Hrvatsku

Nakon sastanka župan Galić je u pratnji župana Longina obišao grad Nin i susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom

Župan Božo Galić u radnom je posjetu Zadarskoj županiji. U Domu Zadarske županije primio ga je župan Božidar Longin sa suradnicima, a razgovaralo se o mogućim oblicima daljnje suradnje ovih dviju prijateljskih županija.

Naime, 2002. godine obje županije potpisale su Protokol o međusobnoj suradnji, kojom su usuglasili kako će zajednička suradnja biti usmjerena na području kulture, turizma, poljoprivrede i gospodarstva. Oba župana naglasili su iznimno dobre i prijateljske odnose, koje su već ostvarene u području kulture, budući da Zadarska županija svake godine organizira, u okviru svojih Dana županije, Smotru klapa u Vukovaru, darujući svim žiteljima naše županije i Grada Vukovara klapske pjesme, koje Vukovarci nemaju prilike uživo slušati.

Ovaj susret je prigoda da se ti odnosi prošire i na suradnju u plasiranju poljoprivrednih proizvoda na području Zadarske županije, pa možemo reći kako je ovo još jedan primjer povezivanja „zelene" i „plave" Hrvatske.

Župan Longin naveo je kako suradnju vidi u prilici za plasman slavonskih proizvoda kroz opskrbu turističkih kapaciteta Zadarske županije, posebno u opskrbi kruzera kojima će u budućnosti Luka Zadar biti polazna luka. Također je istaknuo mogućnost zapošljavanja malih obrtnika i radnika građevinske struke na našem području s posebnim naglaskom zaustavljanja iseljavanja mladih iz Hrvatske. Izrazio je želju da se proizvođači „zelene" i „plave" Hrvatske što prije udruže u klastere kako bi se pripremili za nadolazeće razdoblje i bili konkurentni na tržištu.

Nakon sastanka župan Galić je u pratnji župana Longina obišao grad Nin i susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom te obavio razgovore o dosadašnjoj suradnji. Posebno je istaknut veliki doprinos tvrtke „Vodoprivreda" iz Vinkovaca, tijekom sanacije od poplave koja je prošle godine zadesila Zadarsku županiju.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA