Biznis

PROJEKT ŠKOLE I UDRUŽENJA

Web dizajneri besplatno izrađuju stranice za zadarske obrte

Učenici izradili besplatne web stranice za oglašavanje zadarskih obrtnika

Obrtnik ste, a nemate svoju web stranicu? Učenici Prirodoslovno - grafičke škola Zadar izradit će vam ju besplatno! 

Iza ove prilike nalazi se novi projekt škole i Udruženja obrtnika Zadar. Predsjednik Udruženja Mladen Malta naglasio je kako je ovo nastavak dobre suradnje i podizanje iste na viši nivo. 

- Ovo je velika prilika učenicima za kvalitetan rad i stjecanje iskustva, odnosno ulazak u poslovni svijet. Oni su puni digitalnog znanja kojeg često nedostaje starijim obrtnicima. Za njih je to pak idealna prilika da besplatno dobiju svoju web stranicu i na taj način obogate svoju ponudu, proizvode i usluge. Projekt pruža "2 u 1" rezultat, poručio je Malta na današnjem predstavljaju projekta u COIN-u.   

Ravnatelj škole Tomislav Grbin istaknuo je kako je upravo praksa jedan od temelja rada priznate zadarske škole. 

- Od samog početka učenike, koji su naš centar, želimo povezati s realnim sektorom. Izravnim povezivanjem teorije s problemima u praksi, učenici su odmah nakon školovanja spremni za rad. Ta veza između realnog sektora i škole već je rezultirala i brojnim uspjesima na državnim natjecanjima, naglasio je Grbin. 

U prethodnih mjesec dana napravljene su dvije probne web stranice za dvoje obrtnika članova Udruženja obrtnika - jedan graditeljski, a drugi knjgovodstveni biznis. Učenici su danas u prostoru COIN coworkinga prezentirali svoj rad - moderne, responzivne web stranice, dostupne za sve uređaje. 

- Uhvatili su se u koštac sa svim problemima na putu, praksu su prebacili u realne uvjete. Svaka vam čast djeco, poručila je ponosna mentorica Dubravka Klarin Glavan. 

Kako bi cjelokupan projekt od početka do kraja bio besplatan za sve sudionike, web stranice smještene su unutar web domene www.hok.hr. 

- Ovim putem pozivamo sve članove Udruženja obrtnika Zadar koji nemaju vlastitu web stranicu, a željeli bi započeti sa prezentacijom svojih usluga u digitalnom svijetu da se jave u Udruženje obrtnika Zadar, pozvala je Jasminka Smokrović, tajnica Udruženja.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA