Zadar

ROTOR UMJESTO NOVIH SEMAFORA U ZADRU

Za 1.5 milijuna kuna i tri mjeseca izgradit će se kružno raskrižje prema Gaženici

Jedno zadarsko raskrižje umjesto semaforiziranog postaje kružno, što nije toliko uobičajeno u Zadru iako su prometni stručnjaci rotore odavno prepoznali kao suvremena rješenja za rješavanje prometa u gradovima.

Jedno zadarsko raskrižje umjesto semaforiziranog postaje kružno, što nije toliko uobičajeno u Zadru iako su prometni stručnjaci rotore odavno prepoznali kao suvremena rješenja za prometne gužve u gradovima.

Grad Zadar kao investitor radova ubrzo će pokrenuti javnu nabavu za rekonstrukciju raskrižja Ulice braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste, koje trenutno predstavlja trokrako nesemaforizirano raskrižje. Rekonstrukcija se izvodi zbog olakšanja uključivanja u promet vozilima iz smjera luke Gaženica, stoji u projektu kojeg je, kako doznajemo od resornog pročelnika Darka Kasapa, za 30 tisuća kuna izradio Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Damir Mandra.

Na dijelovima kružnog raskrižja predviđena je izgradnja potpornog zida i rekonstrukcija nogostupa koji će biti širok dva metra. Zbog cestovnog zahvata ukinut će se dva rasvjetna stupa, a kao zamjena u središnjem otoku bit će postavljen jedan s četiri armature. Projekt uključuje i zeleni pojas te preoblikovanje autobusnog stajališta u Ulici braće Miroslava i Janka Perice. Za vrijeme izvođenja radova potrebno je osigurati funkcioniranje prometa u svim smjerovima kroz 3 semafora i fazno propuštanje vozila.

Posao od tri mjeseca procijenjen je na 1.5 milijuna kuna (bez PDV-a), a prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima traje do 12. prosinca nakon čega će se raspisati natječaj.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA