Zabava

NAJAVLJEN PROGRAM MANIFESTACIJE NA PET BUNARA

Za doček u Zadru TBF i Dalmatino, na Adventu virtualni snijeg i Djed Božićnjak

Novost je i tehnologija proširene stvarnosti, uz pomoć koje će se posjetitelji besplatno moći fotografirati s Djedom Božićnjakom i drugim božićnim likovima, doživjeti sniježni ugođaj, cijelu adventsku čaroliju

Više od milijun kuna uložila je Turistička zajednica Grada Zadra u organizaciju Adventa u Zadru, u okviru kojega će se organizirati i doček Nove godine. Na Narodnom trgu nastupat će Dalmatino, a na Trgu Petra Zoranića TBF i Zaratino, najavio je na današnjoj konferenciji za medije direktor TZ Zadra Mario Paleka. Prije njih u Zadru će gostovati Prljavo kazalište, Hladno pivo, Cubismo, Opća opasnost, Soulfingersi s Marijem Petrekovićem, Psihomodo pop, A strana...

- Pokušali smo udovoljiti svim ukusima te obuhvatiti različite glazbene aspekte. Prošle godine imali smo povećanje dolazaka turista od 34 posto, nadamo se da ćemo ovim kvalitetnim programom s urbanom notom ponoviti takav rezultat, rekao je Paleka, dodajući kako će posebnost će biti u bogatom Badnjem jutru na Trgu Petra Zoranića od 10 do 13 sati.

Umjesto gradonačelnika Branka Dukića program je uime Grada Zadra najavio pročelnik Ivica Katić. Advent počinje u petak 22. studenog i traje ravno 40 dana, do 2. siječnja.

- Pokušavamo ga svake godine dignuti na jednu razinu više. Glavni program bit će na Trgu Petra Zoranića i Pet bunara, ali i na Narodnom trgu i Višnjiku, gdje će biti klizalište. Uz peto izdanje Adventa ide i deveti Đir po gradu, u koji su uključeni restorani, kafići, muzeji i trgovine, s popustima i menijima prilagođenima manifestaciji, rekao je Katić.

Direktor Tržnice Tomislav Letinić osvrnuo se na ovogodišnju ponudu u 25 kućica, koja će biti bogatija i inovativnija u odnosu na prošlu godinu, s jelima i slasticama koja do sada nisu bila nuđena. Planiraju se tjedne ponude, riblja jela petkom i slično, a sve će se moći pratiti na besplatnoj aplikaciji za mobitele ili na internetskim stranicama Adventa.

- Novost je i tehnologija proširene stvarnosti, uz pomoć koje će se posjetitelji besplatno moći fotografirati s Djedom Božićnjakom i drugim božićnim likovima, doživjeti sniježni ugođaj, cijelu adventsku čaroliju na jedan drugi način. Aplikacija je jedinstvena u Hrvatskoj i bit će besplatna za korištenje, najavio je Letinić.
Program događanja već sad je dostupan na internetskoj stranici Adventa.

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA