Kultura

ODGOĐENO ZA JUČER NAJAVLJENO OTVARANJE

Za mural posvećen umjetničkom stvaralaštvu mladih, Loncu dvije tisuće € iz ZadrugArta

U programu proslave Dana Grada Zadra za jučerašnji dan trebalo je biti otvaranje murala.

U programu proslave Dana Grada Zadra za jučerašnji dan najavljeno je otvaranje murala. U najavi tog događanja, koji kao i drugi iz Grada Zadra nije otkazan ili odgođen, navodi se kako će na aneksu budućeg Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade biti otvorenje murala na Voštarnici posvećenog umjetničkom stvaralaštvu i mladima.

Sat nije stavljen, a mural nije ni završen. Zbog kiše. Bit će otvaranje u utorak 1. prosinca, rekao nam je Andrej Fric, predsjednik Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, koja se uz Grad Zadar navodi kao organizator tog oslikavanja derutne građevine.

Autor murala je Tomislav Lončarić - Lonac, zagrebački grafiter. Kao ulični umjetnik, on već 20 godina oslikava pročelja i fasade. U Zadru prvi put ostavlja svoj trag na muralu koji je posvećem umjetničkom stvaralaštvu mladih. Tema nas malo podsjeća na dizajn iz vremena socijalističkih revolucionarnih ideja.

Autor Murala, koji prema onom što se može iščitati o Loncu, radi i za korporacije, kojima sigurno puno više naplaćuje svoje radove, za Grad Zadar je pristao na cijenu od dvije tisuće eura. Doznajemo i znamo otprije kako će se iznos platiti iz projekta ZadrugArt.

Taj EU projekt započeo je prije dvije godine, kada je predsjednik Zajednice udruga Centra nezavisne kulture, Andrej Fric za projekta "ZadrugArt - platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih 1.867.528,51 kuna.

Na završnoj konferenciji ZadrugArt, prema objavi na stranici Grada Zadra, nije rečeno na što je sve utrošen novac. Tek je naveden podatak kako je tijekom dvije godine održano 48 događanja koje je konzumiralo 1.500 ljudi.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA