Zadar

GRAD IM DAJE 1 500 KUNA NAKNADE UZ NJIHOVE PLAĆE

Za nove mjere povećat će se postrojba civilne zaštite za koju je kupljeno 15 uniformi

S novim zaštitnim epidemiološkim mjerama, jučer su se na ulicama Grada pojavili pripadnici postrojbe civilne zaštite Grada Zadra u novim uniformama.

S novim zaštitnim epidemiološkim mjerama, jučer su se na gradskim ulicama pojavili pripadnici postrojbe civilne zaštite Grada Zadra u novim uniformama.

- Kupljeno je 15 uniformi preko Odjela za gospodarstvo koji ih je platio 15 tisuća kuna. Ako bude potrebe, još ćemo ih naručiti, najavio je pročelnik Ivica Katić.

Uniforme su izabrali sami pripadnici postrojbe između nekoliko ponuda koje smo dobili, kazao nam je Ante Babić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra, uz napomenu kako su do sada nosili samo reflektirajuće prsluke. Postrojba je spremna za provođenje novih mjera obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru, radnog vremena do ponoći i one najspornije - udaljenosti u ugostiteljskim objektima.

Postrojba civilne zaštite ima 9 članova koji uz svoje redovne plaće dobivaju i mjesečnu naknadu od 1500 kuna. Načelnik Babić najavljuje kako će se mobilizirati još članova s obzirom na obim posla kojeg su dobili u nadzoru novih mjera. Oni su angažirani u tri smjene i prema riječima Babića uz svoj matični posao.

- Tko bi drugi sa strane htio raditi za 1500 kuna i preuzeti odgovornost kojeg za zdravlje ljudi ima civilna zaštita, pita se Babić, zadovoljan stanjem u samom Zadru.

- Prvog dana stupanja na snagu mjera, bila je faza prilagodbe, pa su pripadnici upozoravali i educirali. U slučaju kada netko tko je upozoren to ponovi još jednom ili dva puta, pripadnici Civilne zaštite mogu podnijeti prijavu Državnom inspektoratu, pojasnio je Babić, inače zamjenik gradonačelnika.

Državni inspektorat dobio je od Nacionalnog stožera mandat za kažnjavanje. U inspekciji novih mjera bit će angažirani uglavnom sanitarci.

PRIKAŽI KOMENTARE (22)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA