Zadar

OPĆINSKO VIJEĆE USVOJILO PRORAČUN

Za novo lice Kukljice 8 projekata vrijednih više od 20 milijuna kuna

Novi proračun iznosi 3,6 milijuna kuna, a glavne stavke, ističe načelnik općine Marin Boško, usmjerene su na početak izrade projektne dokumentacije za ukupno osam novih i za Kukljicu velikih projekata

Općinsko vijeće Općine Kukljica jednoglasno je na posljednjoj sjednici usvojilo rebalans proračuna za 2017. i prijedlog proračuna za 2018. godinu, pišu Naši školji.

Novi proračun iznosi 3,6 milijuna kuna, a glavne stavke, ističe načelnik općine Marin Boško, usmjerene su na početak izrade projektne dokumentacije za ukupno osam novih i za Kukljicu velikih projekata koji se već sada mogu procijeniti na više od 20 milijuna kuna.

- Mnogi mještani te projekte već nazivaju „novo lice Kukljice", a planiramo ih financirati iz nacionalnih i europskih fondova. Trenutačno radimo na izradi projektne dokumentacije za osam projekata: gradnja pročistača otpadnih voda - podmorski ispust za cijelo mjesto s dogradnjom kanalizacijske mreže u dužini od 570 metara u uvali Gnjoišće. Slijedi gradnja 600 metara vodovodne mreže prema plaži Sabuša, potom rekonstrukcija ceste prema crkvi Gospe od Sniga s uređenjem obale u dužini jednog kilometra na dionici Put debra. U planovima je i rekonstrukcija kompletne javne rasvjete u mjestu s oko 450 novih tzv. štednih, led rasvjetnih tijela, nabraja načelnik te najavljuje u prizemlju općinske zgrade, pokraj postojeće ambulante, gradnju novog dječjeg vrtića.

Novost je, kaže, i nadogradnja sportske dvorane uz osnovnu školu koju će u budućnosti, osim učenika, moći koristiti svi mještani Kukljice i gosti. Za javne sadržaje planirana je i potpuna rekonstrukcija zgrade mlina u kojoj je trenutačno smještena TZO Kukljice.

- Projektna dokumentacija radi se i za uređenje središnjeg trga i parkova koji ga okružuju, a novi, moderan izgled mjesta podrazumijeva i postavljanje fontane u jednm od parkova. Većina ovih projekata financirat će se novcem iz europskih fondova, i to u visini od 80 do 100 posto, ovisno o projektu, dodaje načelnik te podsjeća da su planirani projekti dugogodišnja želja mještana Kukljice, a sada su napokon pred realizacijom pa ih zato svi i zovu „novo lice Kukljice".

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA