Zadar

ŽUPANIJA DOBILA 100 PRIJAVA - 48 JE BILO NEUREDNIH

Za posao legalizacije javili se i vjeroučitelji, sociolozi, magistri kulturne baštine i turizma...

Postupak legalizacije u Zadarskoj županiji zapeo je na 12000 neriješenih zahtjeva i dvoje službenika, zbog čega je Županijski odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove objavio šest natječaja za primanje službenika koji bi se uhvatili tog posla.

Postupak legalizacije u Zadarskoj županiji zapeo je na 12000 neriješenih zahtjeva i dvoje službenika, zbog čega je Županijski odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove objavio šest natječaja za primanje službenika koji bi se uhvatili tog posla. Za radna mjesta na određeno vrijeme na adresu Županije evidentirano je 100 prijava.

Međutim, nakon provjere pravovremenosti, urednosti prijava i udovoljavanja propisanim uvjetima utvrđeno je kako ukupno 48 prijava nije u skladu s traženim tehnikalijama. Takvim kandidatima upućena je pisana obavijest, dok će preostalih 52 kandidata biti obaviješteno objavom na mrežnoj stranici Zadarske županije o terminu održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti najmanje pet dana prije zakazanog termina, najavio je pročelnik Olivio Meštrović, dodavši kako će postupak biti okončan do 30. ožujka.

On nas je informirao i o kvalifikacijskoj strukturi prijavljenih, budući da je ovaj natječaj bio specifičan - jer su uz diplome građevine, arhitekture i prava mogli se javiti i oni koji su završili humanističke i društvene studije. Čak bi i vjeroučitelj mogao raditi na legalizaciji. Proizlazi to iz informacije kako se javilo 15 pravnika, samo jedan diplomirani inženjer građevine, jedan stručni spe. javne uprave, očekivano 12 diplomiranih ekonomista. I onda kadrovi sa zadarskog sveučilišta kojima je nemoguća misija naći posao u struci: troje mag. sociologije i geografije, dvoje mag. kulturne baštine i turizma, dvoje prof. (?) i jedan vjeroučitelj. Među onima koji će biti pozvani na testiranje je i dvoje stručnih prvostupnika javne uprave te jedna ing. građevine (prvostupnik).

Na radna mjesta sa srednjom stručnom prijavoma evidentirano je 12 prijavitelja srednje stručne spreme upravne ili ekonomske struke, te iz gimnazije.

Pročelnik Meštrović se potrudio i u odgovoru na novinarski upit, kojem je namjera bila dobiti povratnu informaciju o stanju na tržištu rada, napravio malu analizu.

U struktur iuredno prijavljenih je:

a) VSS- 31 prijavitelj društvene struke, 1 građevinske struke i 5 humanističke struke;
b) VŠS - 2 prijavitelja društvene struke, 1 građevinske struke;
c) SSS - 12 prijavitelja upravne ili ekonomske struke, gimnazija,

Držimo da će se, uzimajući u obzir broj prijavitelja čije prijave ispunjavaju uvjete oglasnih postupaka, ostvariti cilj popune oglašenih službeničkih mjesta za rad na određeno vrijeme u ovom upravnom tijelu Županije, zaključio je pročelnik Meštrović koji je dobio zadatak riješiti problem u kojem je Zadarska županija, u početku napredna na rješavanju legalizacije, sada posve zaostaje u tom poslu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA