Zadar

IZBORI UNUTAR HDZ-A - DOGOVOR, LOBIRANJE, PRITISAK

Za potpredsjednika Kalmeti otpala trojica, Dević ne odustaje, a Ražov Radas angažira odvjetnika

Iako se činilo, a u to su i uvjeravali dobro upućeni HDZ-ovci, kako predizborno vrijeme za nedjeljne unutarstranačke izbore prolazi mirno, pokazalo se da to baš i nije tako.

Iako se činilo, a u to su i uvjeravali dobro upućeni HDZ-ovci, kako predizborno vrijeme za nedjeljne unutarstranačke izbore prolazi mirno, pokazalo se da to baš i nije tako.

U igri su lobiranje, pritisak, odvjetnici te dogovor.

- Danas se tiskaju izborni listići pa bi se trebalo znati tko je od osmero kandidata odustao od kandidature za jedno od četiri potpredsjednička mjesta, rekao nam je tajnik ŽO HDZ-a, Ante Babić.

Jedan od njih je Željko Šoša, koji nam je potvrdio kako je dogovoreno na Predsjedništvu da odustanu Martin Baričević, Branko Kutija i on, dok na to nije pristala Ivana Dević.

- Dogovorili smo se da bude onoliko kandidata koliko se bira. Ja sam ionako član Predsjedništva pa sam rekao da ću biti prvi koji će odustati ako se nađe četvero koji će biti potpredsjednici, objasnio je Šoša taj čin pretvaranja stranačke demokracije u stranačku poslušnost.

Stranačka strategija iz Medulićeve je očita namjera da prođu oni kandidati koji možda izborom jedan čovjek jedan glas ne bi prošli. Kandidati, koji bi sigurni ostali potpredsjednici, su Josip Bilaver, Jure Fabijan, Milivoj Kurtov i Božidar Longin te Ivana Dević.

Ona nije bila na tom Predsjedništvu nakon kojeg je, kako nam je jutros rekla, imala brojne upite stranačkih kolega želi li odustati od kandidature.

- Ja sam bila kandidat i za izbore koji su se trebali održati u ožujku. Uostalom, ja sam jedina žena među kandidatima. Zašto članovi ne bi birali po modelu dva za jedno mjesto - to će biti preslik onoga što oni stvarno žele. Ja ostajem pri stavu kako je došlo vrijeme da testiram svoju političku prošlost i djelovanje kojeg sam imala kao načelnica općine Lišane Ostrovičke, ustvrdila je jedina kandidatkinja za četiri potpredsjednička mjesta sigurnom novom starom predsjedniku ŽO Božidaru Kalmeti.

Povjerenstvo za izbore vodstva županijskog odbora vodi odvjetnik i član HDZ-a Ivan Perić, dok je za gradski HDZ predsjednik Povjerenstva Tomislav Korona.

Kao što smo već najavili, napeto će biti u Biogradu. Dosadašnji predsjednik Ivan Knez izjavio je kako je Gradski odbor jednoglasno stao uz Šimu Mršića, na što je protukandidatkinja Melanija Ražov Radas reagirala demantijem putem odvjetnika Branimira Zorice.

E takve i mi novinari volimo HDZ-ovce koji nisu u stanju politički istupiti, već nas žele uplašiti putem odvjetničkih objava, a sebi dati na težini.

Što će se u Biogradu izroditi u Poduzetničkom inkubatoru, gdje je određeno mjesto nedjeljnog glasanja, znat će se po objavi rezultata koje će nadzirati odvjetnik Perić.

Unutarstranački izbori provest će se uglavnom po općinskim prostorijama, u školama, a negdje u domovima kulture, dok će u Povljani to biti u gostionici Mornar.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA