Sport

ADRIA TOUR U LIPNJU NA VIŠNJIKU

Za spektakl tribina od 9.000 mjesta, ali će svako drugo biti u prodaji

Prihod Adria Toura namijenjen je za školovanje mladih, a osim u Zadru igrat će se u Beogradu, Crnoj Gori i Banjoj Luci

Dolazak najvećih svjetskih tenisača na Višnjik, uključujući najboljeg Nvoaka Đokovića, velika je prilika za promociju Zadra. Nije to običan rekreativni turnir, iako nema natjecateljsku draž - održava se kada ATP tour miruje, što znači da će gladna teniska publika silno željeti vidjeti poteze spomenutog Đokovića, ali i Marina Čilića, Borne Ćorića, Aleksandra Zvereva...

- Nema grada u svijetu koji ne bi ugostio ovakve zvijezde u ovakvo doba. Bilo je dosta sretnih okolnosti, a posebno zahvaljujem Goranu Ivaniševiću i Borni Ćoriću koji su veliki promotori Zadra i našeg teniskog centra. Prvi igrač svijeta dobio je na svoj mobitel video ovih terena i to je presudilo da dobijemo organizaciju turnira, kaže direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Ivanišević nije samo bivši veliki tenisač i rado viđen gost veteranskih egzibicija po cijelom svijetu, nego i član Đokovićevog stručnog stožera. Prihod Adria Toura namijenjen je za školovanje mladih, a osim u Zadru igrat će se u Beogradu, Crnoj Gori i Banjoj Luci. Naravno, uz sve mjere koje propisuju epidemiolozi u pojedinim državama.

- Igrat će se na vanjskom terenu uz tribinu od 9.000 sjedećih mjesta, kao na Davis cupu. Za sada je predviđeno da bismo imali pola kapaciteta, odnosno 4.500 gledatelja, no ako mjere popuste popunit ćemo cijelu tribinu. Interes je već sada takav da to sigurno ne bi bio problem, kaže Karlović.
Uskoro bi se ulaznice trebale naći u prodaji, no ostane li ograničenje od 4.500 gledatelja trebat će brzo reagirati kada se pojave...

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA