Kultura

IZLOŽBA NA MURAJU

Zadar 20. stoljeća na tridesetak fotografija Ante Brkana

Na pet zasebnih panela osim izložbe, kroz fotografije i tekst, prikazani su i rezultati arheoloških radova i nadzora na Bedemima zadarskih pobuna

Od danas se na novoobnovljenoj šetnici na Bedemima zadarskih pobuna može pogledati izložba na otvorenome. U izboru Nevene Štokić, kustosice Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, Grad Zadar donosi izložbu "Intra muros", jednog od najznačajnijih hrvatskih fotografa, Zadranina Ante Brkana.

Kako su unutar zidina živjeli Zadrani, kako su se kroz desetljeća 20. stoljeća ponašali, što im zidine daju, a što oduzimaju?, pitanja su na koje odgovore daje tridesetak fotografija utemeljitelja zadarske škole fotografije, postavljenih na panelima na bastionu sv. Roka.

Na pet zasebnih panela osim ove izložbe, kroz fotografije i tekst prikazani su i rezultati arheoloških radova i nadzora na Bedemima zadarskih pobuna, koji su se odvijali prije početka parterne obnove. Interpretaciju potpisuju Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru te tvrtka Arheolog d.o.o., koji su sudjelovali u provedbi istraživanja i nadzora.

Obje izložbe organizira Grad Zadar u povodu Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA