Sport

JOŠ JEDAN PORAZ U 13. KOLU ABA LIGE

Zadar bez Mavre i Cartera nije imao šansi u Beogradu

Gostovanje kod Zvezde, bez trenera i dva glavna igrača, s minus 15 na poluvremenu - bio je to idealan scenarij za podvig godine. Nažalost, umjesto iznenađenja vidjeli smo poluvrijeme u kojemu su domaćini bez problema kontrolirali prednost

Košarkaši Zadra izgubili su utakmicu 13. kola ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, rezultatom 81:66. Srpska momčad pobjedom se izjednačila s Mornarom na vrhu tablice, dok je Zadar i dalje predzadnji sa samo dvije pobjede, kao najlošiji od momčadi koje i dalje nastupaju u ligi nakon što je Koper Primorska isključena.

Utakmicu u Beogradu donekle ćemo pamtiti po kapetanskoj ulozi Duje Brale (17 godina), koji je tu čast ponio kao najmlađi zadarski košarkaš do sada, iako ne u prvoj petorci, u kojoj su se našli Junaković, Justice, Paponja, Bursa i Onuaku. Najavljeno su izostali Veljko Mršić (koronavirus) i Dominik Mavra (isto?), no tek uoči utakmice otkrilo se da nema ni Justina Cartera, čime su šanse zadarske momčadi svedene na minimum. Bila je to barem prilika da neko vrijeme dobiju Filip Paponja i Jure Planinić, a da se barem u zapisniku nađu Filip Vujičić i Tomislav Mihael Buljan.

Počelo je izvrsno, s dvije uspješne akcije Bursaća, tricom Kodija Justicea iz teške situacije i još jedne Martina Junakovića iz prekršaja (8:11). Justicea je malo ponijelo, najprije nepotrebnim šutem za tricu a zatim i s dvije izgubljene lopte. Crvena zvezda je uzvratila serijom 7:0, Zadar se kratko vratio do 15:15, a potom je beogradska momčad "odjurila" do 22:16 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini vidjeli smo kako je Paponja nažalost još uvijek premekan za ovu razinu igre, kako Justice može pogoditi tricu s osam metara, a Vuković više ne može niti kada je na liniji a da ga nitko ne čuva. Dok smo to utvrdili, Zvezda je bila na 10 razlike (31:21). Igrači Zadra borili su se da ostanu u utakmici i uspijevali u tome sve dok domaći košarkaši nisu povezali tri trice za 43:28 na kraju prvog poluvremena.

Gostovanje kod Zvezde, bez trenera i dva glavna igrača, s minus 15 na poluvremenu - bio je to idealan scenarij za podvig godine. Nažalost, umjesto iznenađenja vidjeli smo poluvrijeme u kojemu su domaćini bez problema kontrolirali prednost od preko 10 poena razlike, u nekoliko navrata dolazili i do +20. Junaković i Bursać održavali su tu prednost nižom, no svima je bilo jasno da je podnošljivi poraz jedino što mogu ponijeti sa sobom u Zadar.

Najbolji učinak u zadarskoj momčadi imao je Chinanu Onuaku s 11 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji bio Martin Junaković s 13 poena. S obzriom da je domaći trener u drugom poluvremenu igrao s dosta igrača s klupe, Junaković je ujedno bio i najbolji strijelac utakmice.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA