Sport

VISOKI PORAZ U 2. KOLU HT PREMIJER LIGE

Zadar drugi put zaredom pokazao zabrinjavajuću nemoć - razbila ga i Cibona

Bilo je iluzorno očekivati da će demoralizirani Zadar, kojemu je praktički ostalo samo Allenovo soliranje, uspjeti nešto napraviti u posljednjoj dionici

Drugi put u razmaku od tri dana KK Zadar pretrpio je težak poraz. Nakon prvog, donekle očekivanog od Budućnosti VOLI u ABA ligi, ovog puta bolja je bila Cibona, koja je bez ozbiljnih problema slavila nad Zadrom rezultatom 90:71. Cedevita je otišla iz Hrvatske, no ako je suditi po prikazanom u večerašnjoj utakmici, Zadar je i samo s Cibonom kao jedinim pravim konkurentom i dalje daleko od naslova državnog prvaka. Utjeha navijačima je da je sezona počela i da se vrlo brzo sve može promijeniti...

Momčad Zadra kasnila je s dolaskom na parket - dok je ona izašla, već je bilo 9:0 za Cibonu. Mate Vucić sam je postigao prvih sedam poena u utakmici, dva slobodna bacanja ubacio je Rebec i već tada nazirali su se problemi za ostatak utakmice. Zadar se ipak brzo uspio vratiti - uzvratio je tricom Allen, "razbacao" se i Farr (!) te je u osmoj minuti bilo 18:19. Indisponiranog Siriščevića zamijenio je jednakon neraspoloženi Gilbert (šut 0-4 u prvom poluvremenu), ali su Allen i Fundić nekako dogurali zadarski brod do 26:26 na kraju četvrtine. I u drugoj se igralo po istom obrascu, Zadar je u jednom trenutku imao pet poena prednosti (33:38), onda bi stao a Cibona preuzela minimalno vodstvo (47:44 na poluvremenu).

Kada bude tražio mogućnost napretka u igri svoje momčadi i detektiranje slabosti, Nazor će morati pažljivo proučavati ono što se događalo od 22. do 26. minute kada se, nakon dolaska u vodstvo 49:51, Zadar strmoglavio u negativnu seriju 0:16 i dopustio Ciboni da u svega četiri minute riješi utakmicu (64:51). Izgubljene i presječene lopte, koraci, istek napada, nerezonski šutevi, sve je to koštalo Zadar ulaska u neizvjestan kraj. I ono malo koševa što se postizalo ulazilo je preko Allena i Fundića, jedinih raspoloženih igrača u ovoj utakmici.

Bilo je iluzorno očekivati da će demoralizirani Zadar, kojemu je praktički ostalo samo Allenovo soliranje, uspjeti nešto napraviti u posljednjoj dionici. U dva navrata Cibona je došla do 20 poena razlike, pa je Nazor zaključio da je bolje odmoriti Allena i dati šansu Palokaju, nego juriti za blažim porazom. Košem šest sekundi prije kraja Bilinovac je postavio konačnih 90:71, što je bio i realan omjer snaga na parketu.

Allen je na kraju u zadarskim redovima stigao do solidnih 19 poena, Fundić je postigao 12, Junaković 11 uz četiri asistencije. Farr je obećavajuće počeo pa zakočio, a večer za zaborav imali su Vuković, Siriščević, Gilbert... S ovoliko neraspoloženih igrača, još bez ozlijeđenog Ivanova, Zadar će teško dobivati i mnogo slabije momčadi od Cibone.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA