SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 7687File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '7687', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadar grlio za rijetke a Torcida sklupljala za Lauru - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

DVIJE AKCIJE NA TRGU

Zadar grlio za rijetke a Torcida sklupljala za Lauru

Na Narodnom trgu danas su priređene humanitarna i zdravstvena akcija. Međunarodni dan rijetkih bolesti ove godine obilježen je kampanjom Zadar grli za rijetke, s ciljem podizanja svijesti javnosti o rijetkim bolestima.

ZADAR- Na Narodnom trgu danas su priređene humanitarna i zdravstvena akcija.
Međunarodni dan rijetkih bolesti ove godine obilježen je kampanjom Zadar grli za rijetke,  s ciljem podizanja svijesti javnosti o rijetkim bolestima.

Jedan od glavnih ciljeva kampanje potaknuti je diskusiju i prikupiti što više informacija o rijetkim bolestima od svih interesno-utjecajnih skupina: oboljelih, stručnjaka iz svih područja medicinske, socijalne i psihološke skrbi, djelatnika iz znanstvenog i obrazovnog sustava, predstavnika udruga, predstavnika vlasti u lokalnim zajednicama i građana, a sve kako bi se uputilo na potrebu za integriranim i multidisciplinarnim pristupom liječenju i skrbi o osobama s rijetkim bolestima.

Uz podjelu informativnih letaka o specifičnostima i obilježjima rijetkih bolesti, građani su imali prilike podržati kampanju fotografijom Zagrljaja za rijetke.

Na suprotnoj strani Trga, zadarska Torcida, organizirala je akciju pomoći za siromašnu obitelj maturantice Laure Dragaš iz Briševa čija je priča nakon objave priloga u HRT-ovoj emisiji Labirint naišla na veliki odjek solidarnosti građanaI prijateljska utakmica između Zadra i Hajduka II na stadionu Stanovi, imala je humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, čija je cijena 20 kuna, namijenjen je obitelji Dragaš iz Briševa.

Priča koju je ispričala mlada Laura dirnula je cijelu Hrvatsku pa se tako i naš klub odlučio uključiti u akciju. Dovoljna su bila dva poziva i sve je dogovoreno. Organizatori humanitarnog turnira "Antonio Jurjević" povezali su NK Zadar s obitelji Dragaš, Hajduk je sa zadovoljstvom podržao priču i - bila je to još jedna akcija humanosti na Stanovima

 

Humanitarne akcije na Narodnom trgu
Foto: 057info (Antonio Pejić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA