Sport

LAGANA POBJEDA U HT PREMIJER LIGI

Zadar i s pola snage Osječanima ubacio 114 poena. A sada - Krka!

Sve su oči sada uprte prema ponedjeljku, kada će u daleko težoj utakmici na Višnjiku gostovati slovenska Krka, po realnim razmišljanjima jedan od glavnih konkurenata za ostanak u ABA ligi.

Košarkaši Zadar večeras su prema očekivanjima u 3. kolu HT Premijer lige slavili protiv Vrijednosnica Osijek rezultatom 114:72. Sve su oči sada uprte prema ponedjeljku (18 h), kada će u daleko težoj utakmici na Višnjiku gostovati slovenska Krka, po realnim razmišljanjima jedan od glavnih konkurenata za ostanak u ABA ligi.

Pribojavao se Zadar utakmice s Vrijednosnicama Osijek, koja je došla u teškom trenutku - dva dana nakon teškog poraza protiv Cibone u Zagrebu i tri prije spomenute Krke. Usto, stizao je protivnik tradicionalno nesklon Zadranima, koji prošle godine nije htio pomicati termine iako je Zadar igrao u suludom ritmu, što su i naplatili pobjedom na svom terenu. Tu je bio i element dokazivanja Lovre Bašića, koji je ove godine baš osječkim dresom zamijenio zadarski. Sve to znao je i Ante Nazor, koji je najavio rotaciju momčadi, ali je na parket poslao udarnu početnu petorku - Junakovića, Allena, Siriščevića, Gilberta (u izostanku Ivanova) i Farra.

Krenulo je dobro, trice su pogodili Allen, Gilbert i Junaković za početno vodstvo 9:2. U zadarskoj momčadi dosta je bio angažiran Farr, koji je nešto griješio ali i pogađao. Pogotkom uz dodatno bacanje Junaković je dosta rano u utakmici (7. minuta) Zadru donio 14 poena prednosti (22:8), što je uz manje oscilacije održavano do kraja četvrtine (28:16).

Veliki broj postignutih poena svjedočio je da ćemo gledati još jednu utakmicu bez značajnog angažmana obrana na obje strane. U 13. minuti Zadar dolazi i do 15 poena prednosti (35:20). Osječani su šuterski bili dosta neraspoloženi, u što se uklopio Lovre Bašić, koji je prije sjedanja na klupu imao šut 0-3 uz tri izgubljene lopte. Čudnoj smo situaciji svjedočili u 15. minuti - Osječanin Antonio Jordan predriblao je zadarsku obranu i postigao koš, koji je sudac priznao a usto dosudio Planiniću nesportsku pogrešku, odnosno dodatno bacanje i loptu sa strane. Zadar ulazi u malu krizu igre, čak se i Fundić (neuspješno) okušava u trici pa Osijek privremeno dolazi na -8 (41:33). Zadar ipak uz igru prve postave dolazi do vodstva 54:39. U prvom poluvremenu Nazor nije uspio dati značajniju minutažu rezervama - Planinić i Uljarević su dobili po dvije minute, a Palokaj i Vujičić ni sekunde. Junaković je zato imao najbolje poluvrijeme od dolaska u Zadar, s 18 postignutih poena.

Početkom treće četvrtine Zadar je napravio novu seriju te već nakon pet minuta otišao na preko 20 poena razlike. Napokon je mogla odahnuti zadarska klupa pa je jedno vrijeme na parketu bila postava Uljarević, Marić, Gilbert, Planinić, Fundić. Oni su prednost podigli na +29 (82:53), pa su priliku dobili Palokaj i Vujičić. Konačni rezultat 114:72 pokazuje da je razlika između dviju hrvatskih momčadi i ostatka lige i dalje nepremostiva.

Junakovića na kraju nitko nije uspio skinuti s mjesta prvog strijelca (22 poena), a najbliže mu je došao Fundić sa 17. Kod Vrijednosnica najefikasniji Andrija Ćorić s 20 poena, dok je Bašić pao pod teretom igranja na Višnjiku te ih je postigao svega 7, uz šut 2-13 i pet izgubljenih lopti.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA