Sport

PROČELNICA BUŠIĆ:

Zadar ispunjava sve kriterije za Europski grad sporta

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Dina Bušić na današnjem Kolegiju gradonačelnika predstavila je kandidaturu Zadra za Europski grad sporta 2021.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Dina Bušić na jučerašnjem je Kolegiju gradonačelnika predstavila kandidaturu Zadra za Europski grad sporta 2021.

Titulu dodijeljuje ACES Europe, neprofitna udruga i izvanredni partner Europske komisije u Europskom tjednu sporta sa sjedištem u Bruxellesu, a riječ je o inicijativi koja je u Bijeloj knjizi dobila priznanje Europske komisije. Bušić objasnila je kako sudjelovanje u ovom projektu donosi aktivno umrežavanje s drugim europskim gradovima, razmjenu najboljih praksi i aktivno sudjelovanje na međunarodnim stručnim susretima. Kandidati moraju dostaviti spis za nadmetanje koji sadrži odgovore na pitanja (kriterije) sadržane u uputama za razvoj dosjea za nadmetanje.

Prema riječima resorne pročelnice, Zadar po svojoj infrastrukturi i sportskim programima udovoljava svim kriterijima za prestižno priznanje koje je prijašnjim gradovima donijelo sportski uzlet.

- Antwerpenu je skočila sportska aktivnost za 10 %, a Torino je imao više od tisuću događanja, poručila je Bušić ističući kako za pripremu imaju godinu dana. 

Dobivanjem titule Europskog grada sporta, Grad Zadar bi postao članom međunarodne organizacije Europski gradovi sporta.

PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA