SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 9405File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '9405', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadar je na koljenima: Krka razgolitila Nazorovu momčad, što se čeka s Farrom? - Vijest - 057info - Zadar

Sport

KOGA ĆEMO DOBITI AKO NISMO USPJELI SLOVENCE?

Zadar je na koljenima: Krka razgolitila Nazorovu momčad, što se čeka s Farrom?

Kod Zadra je na kraju Fundić završio s 24 postignuta poena i 6 skokova, Junaković je bio dobar s 13 poena i 8 asistencija, kao i Siriščević sa 17 poena. Allen 6, Farr 0, Vuković 0, Uljarević, Palokaj, Planinić i Vujičić bez sekunde na terenu

Duga je i neizvjesna bila borba Zadra i Krke u drugom kolu ABA lige - Zadar je većinu utakmice minimalno vodio, Krka stizala, da bi u posljednjim trenucima Slovenci prelomili utakmicu na svoju stranu i pobijedili 77:85. Velika pobjeda Slovenaca i veliki poraz prije svega trenera Ante Nazora koji je dugo pripremao momčad za ovu utakmicu, koji je i u njoj (koliko mu je situacija dopuštala) forsirao izgubljenog Farra, koji nije ni nakon dugotrajnih priprema nije momčad osposobio za kvalitetnu igru u obrani. Dugo je prvenstvo, prošle godine trener se mijenjao nakon pet poraza u sedam utakmica, a ako Nazor nešto bitno ne promijeni u nekoliko sljedećih utakmica teško je očekivati da će nadživjeti Pipana.

U odsustvu ozlijeđenog Ivanova u prvu petorku on je uveo Gilberta, u kojoj su od početka sezone još Junaković, Allen, Siriščević i Farr. Ona bi uskoro mogla doživjeti još promjena, jer je teško vjerovati da je jedini čovjek koji je do sada vjerovao u Jamesa Farra i nakon ove partije ostao u svom uvjerenju. Izgubljeno podbacivanje, promašeni šut i čak tri osobne pogreške u tri minute igre prisilile su zadarskog trenera da ga zamijeni među navijačima omiljenim Stefanom Fundićem. Jest Amerikanac žrtva pojedinih trenerovih zamisli, ali takav start teško bi se oprostio i nekom junioru, kamoli 27-godišnjem igraču s međunarodnim iskustvom. Jedan igrač manje u rotaciji, što se tiče mišljenja zadarske publike, a uskoro moguće i struke.

Skoro tri minute trebalo je takvom Zadru da "probije led", nakon što je Krka povela 0:5. No kad je napokon Junaković pogodio jedan težak šut, krenuli su i Slovenci - koš uz slobodno bacanje Jošila i trica Marinellija za solidnih 4:11 u 4. minuti. Vratio se Zadar ponajviše zahvaljujući upornom Fundiću, koji je postigao nekoliko poena iz igre jedan na jedan, a sav trud naplatio je dvjema tricama Siriščević, koji je doveo Zadar do prednosti 22:19. Na kraju nije moglo bolje - Zadar je vodio, a valjda je izgubljen i posljednji razlog da Farr ostane u prvoj petorci/momčadi.

Ako je Zadar ove sezone griješio u dovođenju nekih igrača, onda je posljednje pojačanje Fundić bio pun pogodak. U većem dijelu sam je nosio napadački učinak Zadra (bez promašaja, ako se ne računa promašena trica preko cijelog terena na isteku vremena), besprijekorna igra 1 na 1, koš iz istrčane kontre, dobra igra u obrani prije svega u zagrađivanju i izbacivanju iz ravnoteže viših protivnika. Kada je pogodio osmi put zaredom za vodstvo 29:23 trener gostiju Simon Petrov morao je pozvati minutu odmora. Fundić je poluvrijeme, kao igrač-backup Jamesa Farra, završio s učinkom od 21 poena, sa šutom 10-10 za dvicu.

I dok je na visokim pozicijama s Fundićem sve išlo glatko, Zadar je ušao u probleme na niskim pozicijama. Junaković je rano dobio drugu osobnu, a kako Nazor nije spremna u ovakvu situaciju gurati Uljarevića, playa su "glumili" Allen, Marić, pa čak i Siriščević. NI Allena nije išlo u napadu pa izvrsna igra Fundića nije kapitalizirana višom prednošću. Još je bilo i malo neuspješnih pokušaja atrakcije, što je Nazor na minuti odmora ocijenio ovako: "Ne smijemo sami sebi davati koševe svojim ludostima". Junaković se vratio na parket, Fundić je odradio svoje pa je uz manje probleme poluvrijeme privedeno kraju pri vodstvu 41:36. Zanimljivo je da je zajednički učinak preostalih stranaca - Allena, Fara i Gilberta, u prvom poluvremenu bio - 0 poena!

U drugom poluvremenu Nazor vraća Farra na parket, a nakon Gilbertove trice gosti rade seriju 6:0. Farr srećom radi i četvrti prekršaj pa kad već neće Nazor na klupu ga vraća viša sila. Krka ipak nakon dugo vremena opet dolazi u vodstvo 48:49. Zadar je pod vodstvom Junakovića igrao solidno u napadu, ali je igra u obrani bila kriminalna. Krka nije morala uputiti niti jedan teži šut, a uspjela je stići i prestići Zadar. Čim je Nazor postavio malo dublju obranu, nestao je i priljev slovenskih koševa pa treća četvrtina završava rezultatom 59:55.

Zadnja četvrtina donijela je neizvjesnu borbu. Fundiću je u drugom poluvremenu trebalo 15 minuta da postigne prvi poen, Allen je s obzirom na očekivanja debelo podbacio, no u zadnje dvije minute ulazi se sa 74:74. Krka u pravom trenutku, slobodnim bacanjima i tricom Coseya, hvata značajnije vodstvo 1:20 do kraja (74:79). Nije Zadar ništa pokazao u posljednjoj minuti, nekoliko lopti u bunar i sigurna završnica Krke do 77:85.

Kod Zadra je na kraju Fundić završio s 24 postignuta poena i 6 skokova, Junaković je bio dobar s 13 poena i 8 asistencija, kao i Siriščević sa 17 poena. Allen 6, Farr 0, Vuković 0, Uljarević, Palokaj, Planinić i Vujičić bez sekunde na terenu. Porazno za Zadar. Kod Krke su Cosey i Balažić postigli po 14 poena, s tim da su Amerikančevi prelomili utakmicu.

Zadar nemoćan na domaćem terenu protiv Krke
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA