SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 10838File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '10838', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) "Zadar je zbog nezaposlenosti grad nesretnih građana koji ne žele robovati do mirovine" - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

VUČETIĆ I KOALICIJA PREDSTAVILI PROGRAM:

"Zadar je zbog nezaposlenosti grad nesretnih građana koji ne žele robovati do mirovine"

"U prvom dijelu antihdzovske pretkampanje identificirali smo, i kako bi Šeks rekao, locirali neprijatelje ovog grada, danas krećemo u drugi dio kampanje koji se odnosi na pozitivne političke sadržaje kojim se diže kvaliteta građana Zadra", poručio je kandidat koalicije "Srcem za Zadar" za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić prilikom predstavljanja prvog od ukupno pet cjelina programa kojeg je kreiralo pet stranaka - SDP, Akcija Mladih, HSS, Glas i Centar.
"Nakon što smo u prvom dijelu antihdzovske pretkampanje identificirali i, kako bi Šeks rekao, locirali neprijatelje ovog grada, danas krećemo u drugi dio kampanje koji se odnosi na pozitivne političke sadržaje kojima se diže kvaliteta građana Zadra", poručio je kandidat koalicije "Srcem za Zadar" za gradonačelnika Zadra, Marko Vučetić, prilikom predstavljanja prvog od ukupno pet cjelina programa kojeg je kreiralo pet stranaka - SDP, Akcija Mladih, HSS, Glas i Centar.

S obzirom na to da su rezultati njihove ankete pokazali nezaposlenost kao glavni problem koji muči Zadrane, za prvo predstavljanje na Forumu izabrali su cjelinu "Gospodarstvo, zapošljavanje i razvoj".

- Bez one samoaktualizacije, koja se ostvaruje prvenstveno putem dostojanstvenog rada, nema sretnih građana. Čovjek koji je ponižen i poražen, zbog toga što nema ekonomsku moć, je čovjek koji se osjeća nesretnim. Prema anketi, Zadar je grad nesretnih ljudi, zbog kulise političara koji su ga učinili takvim. Građani žele mogućnost zapošljavanja u suvremenom smislu, odnosno jamstvo da mogu prelaziti s jednog mjesta na drugi, a ne da robuju stranci do mirovine, poručio je Vučetić.

Jedna od prvih mjera kojim ova koalicija želi usrećiti Zadrane je smanjivanje pripreza za 2%. Kao konkretne mjere, Marjana Botić (Akcija mladih) je još navela povratak željezničkog prometa u Zadar kao preduvjet novih ekonomskih kretanja, realizaciju prvog ekološki prihvatljivog golf terena na mjestu odlagališta Diklo, revitalizaciju slobodnih poslovnih zona jer se dosadašnje nisu uspjele pokrenuti, ali i mogućnost zarađivanja kroz staklenike koje bi podignuli uz CGO Biljane Donje.

- Malo i srednje poduzetništvo u fokusu je našeg interesa u prvom dijelu programa, dok će veliki investitori, koje nažalost nismo vidjeli u Zadru osim pred izbore, moći računati na poštenu utakmicu. Dosad su tek interesne skupine velikih investitora dolazile bez pravih investicija i preuzimale vrijednosti, dok ćemo mi pozivati prave investitore, poručila je Botić.

Predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar Zdenko Jukić, po struci ekonomist, aktualnom gradonačelniku Branku Dukiću zamjera neuspjeh u dovođenju jednog od takvih investitora - kineskog trgovačkog diva Alibabe, te izjave prema kojima "nije vrijeme od velikih investicija". Smatra da Dukić time pokazuje elementarno nepoznavanje osnova ekonomije.

- Dopustio je da Alibaba odabere belgijski grad Liege, u kojem su samo 2019. i 2020. godine investirali 75 milijuna eura, te otvorili 900 radnih mjesta, od čijih se plaća mjesečno generira 6 milijuna kuna. Dukić govori i kako tisuću ljudi ostane bez posla kad propadnu veliki investitori. No takve tvrtke u slučaju lošeg vodstva preuzimaju drugi investitori, te nastavljaju raditi. Dukić je rekao da mali poduzetnici čine 70 % gospodarstva Europe pravdajući time sve velike investicije koje nisu došle. To nije točan podatak, 98 % čine mikro i mala poduzeća, no onih 2% velikih ostvaruje preko 95 % ukupnih prihoda, poručio je Jukić koji smatra kako HDZ tim floskulama prikriva strah od velikih investicija i svoje neznanje.

Prema ocjeni Daniela Radete, šefa GO SDP-a i kandidata za zamjenika gradonačelnika, stanje u Zadru je katastrofalno i po pitanju nezaposlenosti trenutno je najgori grad u državi, a aktualna vlast građanima ne nudi rješenje, već samo novo zaduženje.

 

Koalicija Srcem za Zadar predstavila dio svog programa
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (46)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA