Sport

POZNATI SVI PAROVI

Zadar kandidat za završnicu Kupa kojeg čeka 13 godina

Zadar i Sonik Puntamika sastat će se prvog dana završnice, u četvrtfinalu

Športski centar Višnjik i Košarkaški klub Zadar kandidirali su se za organizaciju završnice Kupa Krešimira Ćosića, koji će se održati od 12. do 15. veljače. Jedini konkurent za sadaim je Split, koji se također prijavio za organizaciju natjecanja, ali se vjeruje da više šansi ima Zadar, budući da su u završnici dva zadarska kluba. Osim toga, Split je domaćin bio prošle godine, a Zadar pretprošle.

Završnicu je izborilo osam momčadi, a među njima su i dvije spomenute zadarske - Zadar i Sonik-Puntamika. Zadar je sinoć pobijedio na neugodnom gostovanju kod Alkara, dok je Sonik Puntamika preksinoć bila bolja u gradskom derbiju protiv Jazine-Arbanasa.

Posljednji zadarski predstavnik u osmini finala KK Diadora sinoć je u dvorani na Bilom brigu poražena od Šibenke rezultatom 65:80. Još na kraju treće četvrtine domaćini iz Druge muške lige jug (treći rang natejcanja) hrabro su se držali protiv favoriziranog premijerligaša te imali "aktivnih" 54:62. Posljednju dionicu su gosti odigrali u puno jačem ritmu te zatvorili prilaze svojem košu, pa je Diadora u njoj postigla tek 11 poena.

Zadar i Sonik Puntamika sastat će se prvog dana završnice, u četvrtfinalu, a ostatak ove faze čine parovi Cibona - Šibenka, Gorica - Hermes Analitica i Split - Pula 1981. Pobjednik zadarskog derbija igrat će u polufinalu protiv boljeg iz dvoboja Splita i Pule 1981.

Kup Krešimira Ćosića najviše su puta osvajali Cibona i Cedevita - sedam, dok je Zadar osvojio šest naslova. Posljednji put daleke 2007. godine, pa je ova godina napokon prilika da se osim završnice i sami pokal vrati u grad Krešimira Ćosića.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA