Sport

HT PREMIJER LIGA

Zadar napravio prvi korak prema polufinalu

Premda su gosti tri minute prije kraja bili na samo tri poena zaostatka niti u jednom trenutku nije izgledalo da domaća pobjeda dolazi pod znak pitanja.

Košarkaši Zadra bez većih su problema odradili prvi četvrtfinalni susret hrvatskog prvenstva protiv susjeda iz Krešimirovog grada. Iako su nešto manje od tri minute prije kraja Šibenčani bili na samo tri poena zaostatka (74-71), igrači Ante Nazora su manje od 24 sata nakon što su se vratili s iscrpljujućeg dvoboja u Skoplju svladali GKK Šibenik rezultatom 82-73 i napravili prvi korak ka polufinalu hrvatskog prvenstva.

Lišeni pomoći iskusnih Luke Žorića i Vladimira Dašića Zadrani su se prvih petnaestak minuta mučili s borbenim gostima koji su još prošlu subotu pokazali da neće biti lagan zalogaj. Iako je rezultatska inicijativa gotovo čitavo vrijeme bila na domaćoj strani, Nazorovi se momci nikako nisu uspijevali odvojiti na više od dva posjeda prednosti, da bi period dobre igre Građana sredinom druge dionice doveo Šibenčane i do minimalne prednosti (25-26).

No, sve što gosti uspjeli time postići jest razbuditi Zadrane koji su povezali tri trice, jednu je ubacio Marić, dvije Bašić, i ubrzo se odvojili na dvoznamenkastu prednost (40-30). Na veliki se odmor otišlo s plus devet za domaćine (47-38) koji su dizelaški krenuli u nastavak što su Šibenčani iskoristili da slobodnim bacanjem Pavla Paića priđu na pet poena zaostatka (50-45) i nakratko nagovijeste neizvjesno drugo poluvrijeme.

U tim je trenucima gotovo jednako zanimljivo kao gledati događanja na parketu bilo pratiti nekulturu i osnovnoškolska nadvikivanja s tribina s kojih je osim „Zadar Bežigrad!" dolazilo i „Je*o vas Dražen!"

Što se tiče samog terena nekadašnji je Građanin Kristijan Krajina na trenutke bio nerješiva enigma za obranu gostiju te je gotovo vlastoručno odbio prvi nalet Jurićevih momaka, no dalekometni ubačaji Šibenika u kombinaciji s dobrom rolom Tonka Vuka držali su momke u crnim dresovima na priključku sve do 33. minute kada je Božić započeo, a Bašić novom tricom završio seriju Zadra 9-0 koja je, činilo se, prelomila susret.


Šest minuta prije kraja semafor je pokazivao 74-61 što je trebala biti dovoljna zaliha, no Šibenčani se nisu predavali te su se zahvaljujući novim ubačajima iza linije 6,75 nešto manje od tri minute prije kraja prišuljali na posjed zaostatka (74-71).

Domaći je trener tražio minutu odmora, no zbog kasne reakcije zapisničkog stola nije ju dobio. No, to nije bilo ni bitno. Domagoj Vuković je zabio pod faulom i započeo seriju 9-0 koju je zakucavanjem sam i završio te riješio pitanje pobjednika.

Domaćine su predvodili Vuković i Krajina sa 17, odnosno 16 poena, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Vuko s 19 s osam koševa.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA