Sport

NOVA POBJEDA U HT PREMIJER LIGI

Zadar nije dao disati Zaboku, Palokaj završio utakmicu bez promašaja

Na tablici HT Premijer lige Zadar i dalje dijeli prvo mjesto s Cibonom, koja ima nešto bolju koš-razliku

Bez ikakvih problema prošao je Zadar potencijalno opasno gostovanje kod Zaboka. Momčad koja je nanijela jedini poraz Ciboni ove sezone pokazala se potpuno neopasnom po Zadrane, koji su večeras i bez ozlijeđenih Ivana Siriščevića i Martina Junakovića slavili rezultatom 59:80. Najefikasniji igrači Zadra bili su Dominic Gilbert sa 17 poena te Jan Palokaj, koji je uz savršen šut 6-6 postigao 15 poena.

Zadar je krenuo s petorkom Mavra, Allen, Gilbert, Ivanov, Keller, koja je tek u nekoliko početnih minuta dopustila blagu inicijativu Zabočana. Domaćini su posljednji put vodili u 5. minuti (7:5), nakon čega Keller i Gilbert donose prednost na zadarsku stranu, koja se neće ispuštati do kraja utakmice. Uz malo više preciznosti Zadar bi u prvoj četvrtini vodio i više od stečenih šest poena (14:20).

Preciznost je u drugoj četvrtini donio mladi Palokaj, koji je krenuo sa svojom serijom bez promašaja, te je nakon dva pogotka za 2 i jedne trice donio Zadru solidnih 9 poena razlika (22:31). Domaćinu je jedino rješenje bio vanjski šut, koji ipak ne može biti tako pouzdan kao Zadrova unutrašnja linija, iz koje su Ivanov, Fundić i Vuković stvarali sigurniju razliku za odmor (33:44).

Drugo poluvrijeme donijelo je manje koncentracije i manje pogodaka na obje strane. Gilbert je dosta pogađao, alii dosta trošio (završio na šutu 6-13), nije posebno bio učinkovit ni Allen (1-5), ali i s druge strane su strijelci bili loše raspoloženi - bivši Zadrov igrač Luka Tomas nije uspio ući u seriju trica, kao ni nekadašnji zadarski junior Šime Lovre Lisica, koji je utakmicu skončao na šutu 3-10. Kako je i u trećoj četvrtini Zadar povećao vodstvo za još 4 poena (46:61), Jusup je u posljednjoj dionici više prostora dao Planiniću i Vukoviću.

Kao zanimljivost navedimo da u utakmici nije nastupio Ivan Siriščević. Splićanin se sporo vraća nakon ozljede stopala, pojačala mu se bol na plantarnoj fasciji i sasvim je neizvjesno zaliječiti ovu ozljedu koja se inače sanira u roku od tjedan-dva dana. Vrijeme curi za Zadar, dolaze ključne utakmice u ABA ligi, pa je sve izvjesnija opcija da će Zadar dobiti pojačanje baš na Siriščevićevoj poziciji... Osim toga, AKos Keller je pri jednom zakucavanju ozlijedio prst, no valjda će on biti spreman za Koper Primorsku. Za razliku od Junakovića, koji je ostao u Zadru i sigurno ga neće biti ni u Sloveniji.

Na tablici HT Premijer lige Zadar i dalje dijeli prvo mjesto s Cibonom, koja ima nešto bolju koš-razliku. Nakon gostovanja kod Primorske Koper u ABA ligi, Zadar će se domaćim obvezama vratiti točno za tjedan dana, gostovanjem kod Adria Oil Škrljeva.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA