SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 10599File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '10599', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadar pobijedio Osječane u završnici, Puntamika propustila iznenaditi Split - Vijest - 057info - Zadar

Sport

DVIJE ISTOVREMENE UTAKMICE HT PREMIJER LIGE

Zadar pobijedio Osječane u završnici, Puntamika propustila iznenaditi Split

Na kraju su utakmice završile očekivanim pobjedama Zadra (73:70) i Splita (92:70), iako se u pojedinim trenucima činilo da bi ishodi mogli biti suprotni.

Koordinirano u 19 sati, s minutom šutnje na početku, počeli su svoje večerašnje utakmice u HT Premijer ligi košarkaši Zadra i Sonik Puntamike. Zadar je na svom terenu kao veliki favorit dočekao Vrijednosnice Osijek, čak i bez Justina Cartera i oporavljenikom Mavrom na klupi, dok su se Puntamičani nadali da će iznenaditi Split i time potvrditi već stečeni epitet "dark horsea" ovogodišnje lige.

Treba reći da su Osječani u Zadar došli i bez Antonija Jordana, najboljeg strijelca HT Premijer lige, koji odnedavno "inkognito" trenira sa Zadranima, ali s novim trenerom, Zadraninom Stipom Šarlijom. Na kraju su utakmice završile očekivanim pobjedama Zadra (73:70) i Splita (92:70), iako se u pojedinim trenucima činilo da bi ishodi mogli biti suprotni.

Nakon srdačnog susreta zadarskog pomoćnog trenera Ivana Perinčića i igrača s trenerom gostiju Stipom Šarlijom, KK Zadar je silovito krenuo u utakmicu i već nakon četiri minute igre poveo 12:2 - po tri puta uspješni su bili Onuaku i Bursać. Vanjski šut ipak je bio dosta lošiji te su nakon nekoliko promašenih trica domaćina Vrijednosnice došle do aktivnijeg rezultata te u drugu četvrtinu ušle s podnošljivim zaostatkom (22:17).

Sonik Puntamika potvrdila je u prvoj četvrtini kako neće biti nimalo lagan protivnik favoriziranom abaligašu, za kojeg danas nije nastupio tek pridošli Roko Leni Ukić. Split je u početku uspijevao nametnuti svoj autoritet, pomogle su u tome trice Marčinkovića i Čampare, no kada je proradio Vlašićev mlin "klatno" se brzo prevalilo na drugu stranu. Na isteku prve četvrtine Sonik je poveo iz slobodnih bacanja (16:18), umalo je iskoristio i preostale tri sekunde vremena, kada je Palčić ukrao loptu ispod koša i pokušao završiti tricom iz teške pozicije.

Dok je Zadar tek kontrolirao utakmicu, Sonik Puntamika u Splitu je i dalje briljantno igrala, rastežući živce domaćem treneru Ivici Skelinu. Suci su najprije njemu dosudili tehničku pogrešku, a niti minutu kasnije cijeloj splitskoj klupi, kako ga ne bi morali udaljiti s utakmice. Raspoloženi Gospić odveo je nakon trice uz prekršaj Puntamiku na 8 razlike (24:32).

Dok je "mlađi brat" u Splitu rasturao, "stariji" se u počeo gubiti, jer su Osječani dostigli i prestigli raniju prednost. Na sredini četvrtine Clarance je izjednačio na 28:28, a Kujundžić nešto kasnije donio i kratkotrajno vodstvo gostima. Zadar se vratio preko igre na visokim pozicijama (Onuaku i Bursać) te na poluvrijeme otišao s prednošću 38:36.

Zeleni su u Splitu imali priliku otići i na 10 poena prednosti, ali je tada uslijedila jedna duža kriza u realizaciji i serija Splita 9:0 za preuzimanje vodstva. Ipak, raspoloženi Rašić donio je tricom Puntamici vodstvo na poluvremenu 36:39.

I u trećoj četvrtini abaligaši su se mučili s premijerligašima. I dok je Split donekle kontrolirao situaciju, Zadar je i dalje bio u problemima, jer su VROS na kraju treće četvrtine vodile 52:55. Kodi Justice je u prve tri četvrtine šutirao 2-10 (nije mu prvi put), Onuaku je već tada imao 13 skokova ali i 6 izgubljenih lopti, Mavra i Brala još nisu sasvim oporavljeni... Na drugoj strani u odsustvu Jordana ulogu prve violine preuzeo je Kujundžić, koji je u tom trenutku imao 15 postignutih poena.

Sonik Puntamici u drugom poluvremenu dogodila se nova crna rupa i serija 0:8, a nakon 48:48 još jedna od 0:11, koja je ipak prelomila utakmicu na domaću stranu. Do kraja je to bilo odrađivanje posla, do konačnog rezultata 92:70.

Arijan Lakić na Višnjiku je tricom u 35. minuti doveo goste u vodstvo 55:61. Nije bilo ugodno Perinčiću na klupi, iako nema navijača koji bi taj teret učinili još težim. Nije zadovoljan Onuakuom i Mavrom, koje vadi iz igre te vraća Justicea i Vukovića. Strpljivom igrom dolazi se do izjednačenja, a potom i vodstva, koje je u drami izvođenja slobodnih bacanja očuvano do samoga kraja. Ipak, imali su Osječani i par sekundi za posljednju tricu, ali lopta upućena s centra nije ušla.

U sve u svemu očajnoj utakmici najefikasniji igrači Zadra bili su Junaković i Vuković s po 14 poena, Onuaku je završio blizu triple-doublea (11 p, 15 sk, 7 as). U Splitu je daleko najučinkovitiji igrač bio domaći igrač Marin Marić (36 poena), dok je kod zelenih bio najbolji Splićanin na posudbi u Sonik Puntamici Lovre Runjić (15 poena).

KK Zadar : KK Osijek
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA