Zadar

ULAGANJE U NATJECANJE KOJE NESTAJE

Zadar postaje povijesno mjesto održavanja Davis cupa jer se to natjecanje ukida

Davis cup odlazi u povijest a Zadar će biti povijesno mjesto njegovog održavanja.

ZADAR- Davis cup odlazi u rotarnicu prošlosti a Zadar će biti povijesno mjesto njegovog održavanja. U rujnu će se održati polufinale tog teniskog natjecanja između reprezentacije Hrvatske i SAD-a.
Kako tenisači vole imati vremena za svoje turnire na kojima zarađuju velike novčane nagrade, tako im je stari dobri Davis cup, preveliko opterećenje.
Već u studenom dosadašnji format Svjetske skupine sa 16 najboljih reprezentacija bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup.
Takvo nešto što je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu, teško da će se održavati u Hrvatskoj koja nema uvjete za domaćinstvo tog budućeg teniskog natjecanja, izjavio je za HR2 izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan. Zadarski građevinski pothvat na Višnjiku bit će za oproštaj od Davis cupa kojem je Zadar dva puta bio domaćin. Prije dvije godine u dvorani Krešimira Ćosića odigravao se teniski dvoboj Hrvatske i Francuske.

Od 14. do 16. rujna održat će se polufinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a za koji se grade novi tereni i postavit će se montažne tribine. Ukupan kapacitet gledališta, računajući predsjedničku ložu, VIP tribinu i novinarske pozicije, bit će oko 8200 mjesta.

Hrvatski teniski savez ulaže velike novce da bi zadovoljili visoke standarde komisije Međunarodnog teniskog saveza (ITF) u kojoj su već odlučili da je to zadnji put što se igra Devis cup.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA