Sport

NEUVJERLJIVA POBJEDA U HT PREMIJER LIGI

Zadar se mora tresti i kod Škrljeva: domaćini promašili tricu kojom su mogli pobijediti

Bila bi ovo utakmica u kojoj bi "sve osim pobjede treba zaboraviti" vrijedilo, da nije po tko zna koji put viđeno

Košarkaši Zadra pobijedili su večeras u zaostaloj utakmici HR Premijer lige momčad Adria Oil Škrljevo rezultatom 72:76. Još jednom, kao toliko puta ove sezone, Zadar je bio kriminalno loš, kao i protiv Vrijednosnica u Zadru plesao na rubu poraza, ali se još jednom sretno izvukao i osvojio dva boda. Pobjedom je Zadar ponovno preuzeo prvo mjesto od Splita, s istim brojem bodova ali i utakmicom manje od "žutih".

Od samog početka utakmice pitali smo se kako je momčad poput Škrljeva do sada uspjela ostvariti sedam pobjeda u ligi, pa i neka se radi o natjecanju s nekoliko lošijih momčadi. Promašaji cijelog koša, odbijanja lopti od table, bacanje lopti kao u ragbiju nešto je što se rijetko može vidjeti u prvom rangu bilo koje lige. Zadar nije igrao briljantno, bilo je tu brzopletosti u napadu, isforsirane igre, ali kad su momci Veljka Mršića shvatili da su i uz takvu igru dominanti, nisu se previše trudili držati se nekog sustava.

Nakon početnog "ispitivanja snaga", Zadar je do kraja prve četvrtine poveo 12:17, a u drugoj četvrtini serijom 12:0 u jednom trenutku pokazao Škrljevčanima da nisu dorasli jednom abaligašu. Igru su u ovom dijelu nosili Kodi Justice i Chinanu Onuaku, uz opet solidnog Antonia Jordana. Priključio im se krajem četvrtine s dvije uspješne akcije Duje Brala, ali je Zadranin u redovima domaćina Toni Jelenković poluvrijeme zaključio tricom za 31:38. Nije puno, ali s obzirom na viđeno bilo je teško predvidjeti da će se drugo poluvrijeme odvijati na način na koji se odvilo.
Škrljevo je u nastavku pokazalo da može imati solidna razdoblja igre, ali bi potom sve ma brzinu uprskalo; došli bi na minus 6 (48:54) i napad, što bi uništili s dvije izgubljene lopte u desetak sekundi i ponovno se vratili na -9. I opet, vratili su se na kraju treće četvrtine tricom Pilepića na šest poena razlike.

Zabrinjavajuće djeluje obrana vanjskih pozicija kada su na njima Mavra, Justice i Brala - Škrljevo stalno dolazi u poziciju čistog šuta za tricu, a kada dva takva pokušaja uđu, domaćini dolaze na 61:62. Dosta energično takvu situaciju doživljavaju i trener Mršić i njegov pomoćnik Perinčić, zovu time out te vraćaju Cartera i Jordana u igru. Pogodio je Barnjak tricu za 66:66, imalo je zatim Škrljevo više napada za vodstvo, posljednji 28 sekundi prije kraja, kada najvažniji šut - pokušaj trice Gunjine za 75:74 - nije ušao. Carter je uzvratio rutinskim pogotkom te utakmica završava rezultatom 72:76.

Bila bi ovo utakmica u kojoj bi "sve osim pobjede treba zaboraviti" vrijedilo, da nije po tko zna koji put viđeno. No utakmice protiv "uvijek neugodnih" Škrljeva, Vrijednosnica, Cedevite Junior pokazuju da u igri Zadra i dalje malo toga štima. Pojačanja iz Amerike, ponajbolji igrači domaće lige, sve to i dalje nije sklopljeno u kompoziciju koja bi bez stresa, uz sudjelovanje mladih igrača, rutinirano pobjeđivalo slabije protivnike. Na kraju su stvar ponovno izvukli Carter (16 poena) i Onuaku (13 poena, 8 skokova), Justice i Jordano i dalje su u stanju "aklimatizacije" a "starosjedioci" i dalje na razini igre ispod prošlosezonske. Kad se sve to nabroji jasnije je zašto je Zadar i ove godine najgora momčad ABA lige.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA