Sport

SONIK PUNTAMIKA

Zadar sutra opet igra utakmicu koju ne smije izgubiti

Kad stisnemo kao da igramo protiv ABAligaša a ne drugoligaša onda to izgleda tako da oni nama ne mogu doći do koša, objasnio je Palokaj kako treba igrati

"Skliski teren" na kojemu se KK Zadar našao u Zagrebu protiv Cedevite Junior uz dosta muka je uspješno savladan, a već sutra slijedi nova "kora od banane" za trenera Veljka Mršića, njegovog pomoćnika Ivana Perinčića (još se ne zna tko će voditi utakmicu) i igrače - gradski rival Sonik Puntamika. U prvom dijelu sezone stručni stožer uspio je u onome što je malo kome uspjelo do sada - "preživio" je poraz od mlađeg brata. Takvo nešto bilo bi teško očekivati nakon još jednog "kiksa".

- Znamo da su utakmice protiv Sonik Puntamike teške, znamo što je bilo u prvoj utakmici. Nadam se da će utakmica protiv Cedevite Junior biti poruka svima nama kako otvoriti utakmicu jer nas čeka izuzetno teška utakmica. Sonik standardno igra dobro protiv Zadra, i najvažnije će biti kako otvorimo utakmicu, da igramo našu igru i da držimo i kontroliramo naš ritam. To će biti ključ za pobjedu. Naravno idemo na pobjedu, to je apsolutni imperativ, rekao je uoči utakmice pomoćni trener Ivan Perinčić.

Nakon loše predstave u Zagrebu Perinčić je posebno nezadovoljan bio početnom petorkom, koja u utakmicu nije ušla "100 posto". Rekao je da to nije samo stvar igrača koji je čuvao raspoloženog Šabića, no činjenica je da je nakon pet početnih minuta na klupu sjeo i do kraja se nije vraćao Duje Brala. Svoju šansu zgrabio je Jan Palokaj, koji je zbog ograničenja s brojem stranaca igrao na vanjskoj poziciji s jednim od Amerikanaca.

- Kad stisnemo kao da igramo protiv ABAligaša a ne drugoligaša onda to izgleda tako da oni nama ne mogu doći do koša a da mi iz laganih situacija zabijemo koš, dao je Palokaj najbolju dijagnozu i pred susret s gradskim rivalom.

Sonik Puntamika ove godine drži se bolje od svih očekivanja, iako su niz malo pokvarili s dva uzastopna poraza, protiv Splita i Zaboka. Kvaliteta je zasigurno na strani Zadra, no u gradskim derbijima često je od kvalitete važnije srce.

Utakmica se igra sutra, 14. siječnja, s početkom u 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA