Sport

ŠTO ĆE KOŠARKAŠIMA DONIJETI BORBENI TJEDAN?

Zadar u prvenstvu povećao razliku prema Ciboni, no u ABA ligi se sve komplicira

Sedam kola prije kraja Zadar ima dvije pobjede prednosti pred Cibonom i, zbog lošijeg omjera sa Zagrepčanima, može kiksati jednu utakmicu do kraja

Košarkaši Zadra jučer su ranom podnevnom pobjedom protiv zagrebačke Dubrave (76:113) nastavili niz nepobjedivosti u domaćem prvenstvu, koji traje još od listopada, kada ih je u Zagrebu svladala Cibona. Zagrebački klub u ovom je kolu poražen u Splitu 82:74, pa je očekivanom pobjedom povećana razlika na vrhu lige.

S obzirom na (ne)kvalitetu suparnika, pobjeda je očekivana, ali veseli doprinos mladih igrača, posebice Jana Palokaja i Jure Planinića, koji su u zgusnutom rasporedu utakmica napokon dobili pravu priliku. U dvadesetak minuta igre obojica su bila nadomak double-double učinku (i jedan i drugi po 13 poena i 8 skokova), dok je daleko naučinkovitiji bio Dominic Gilbert s 30 poena uz šut 11-16. Poštedu je uz virozne Mavru i Ahmeda dobio i Vuković, a znakovito je da je opet izvan igre bio Siriščević.

Sedam kola prije kraja Zadar ima dvije pobjede prednosti pred Cibonom i, zbog lošijeg omjera sa Zagrepčanima, može kiksati jednu utakmicu do kraja. Jedini nepovoljan razvoj događaja može biti poraz u petak protiv Splita na Višnjiku (Jusup će sigurno htjeti poštedjeti nekoga od startera dva dana uoči Igokee), nakon čega si ne bi smio dopustiti luksuz poraza protiv solidne Gorice u ožujku.

Što se tiče ABA lige, situacija se zakomplicirala novim pobjedama ZAdrove konkurencije za opstanak. Iz tog društva izašli su Cibona pobjedom protiv Zadra i Krka pobjedom protiv Budućnosti. Igokea je bez većeg otpora slavila protiv FMP-a, što pokazuje da će klubovi iz susjedne države imati, po potrebi, i saveznike u borbi za ostanak u ligi. Drugi "davljenik", Mega Bemax, večeras dočekuje Crvenu zvezdu, no ova to ne bi smjela "pustiti" zbog borbe za Final four.

I Igokea i Mega Bemax do kraja sezone će imati utakmica u kojima protivnicima neće biti bitne pobjede, pa si Zadar ne može dopustiti luksuz ući u tu borbu s istih pozicija. Ni pobjeda protiv Igokee u nedjelju neće jamčiti mirnu završnicu, ali će u slučaju večerašnjeg poraza Mege to donijeti barem korak prednosti (ne dva, također zbog lošije razlike). No do tada treba odraditi kup s Alkarom i prvenstvo sa Splitom, vjerojatno s većim doprinosom mladih igrača, kao protiv Dubrave.

Zadrani se sada okreću Kupu Krešimir Ćosić u sklopu kojeg će, već ove srijede, gostovati u Sinju te u osmini finala prolaz dalje tražiti protiv Alkara.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA