Sport

TEŽE OD OČEKIVANJA

Zadar u Splitu stigao do prve pobjede pod Jusupom

Najefikasniji i najbolji igrač Zadra bio je Ive Ivanov, koji je postigao 17 poena uz 10 skokova

Uz dosta poteškoća i problema u igri Zadar je večeras u HT Premijer ligi u Splitu slavio protiv istoimenog domaćina rezultatom 67:80. Dosta je problema mogao detektirati novi trener Danijel Jusup, a oni se osim u lošoj šuterskoj večeri očituju o ogromnim problemima u organizaciji napada, zbog čega je i ovakav protivnik uspio dugo živjeti u utakmici. Osim već izvjesnog odlaska Farra na centarskoj poziciji ovo je segment na kojemu će se najviše morati poraditi, novim pojačanjem ili boljim izdanjima Junakovića i Uljarevića.

Kako je počelo, činilo se da Zadar neće imati problema u ovoj utakmici. Već u dvije i pol minute Zadar je sagradio prednost 2:10, a nakon 6 i pol 7:17. Ušao je međutim u razdoblje koje će karakterizirati dobar dio utakmice - pogreške razigravača u fazi gradnje napada te promašaje večeras indisponiranog Allena. Split je uspio do kraja četvrtine zaostatak smanjiti na svega dva poena razlike (18:20).

Serija pogrešaka u gradnji napada nastavila se inu drugom poluvremenu, a jedini koji su bili opasni u napadu su bili Ivanov i Gilbert. Dok je jedan Amerikanac, James Farr, sjedio duboko na klupi, te će mu sasvim sigurno ovih nekoliko minuta biti i posljednje u dresu Zadra, drugi je nastavio sa serijom promašaja te je u zadnja tri napada triput promašio tricu. Split je uzeo ono što mu je ponuđeno te je na odmor otišao s prednošću 39:38.

U trećoj četvrtini se prvi put učinilo da bi Split mogao dobiti utakmicu. Kad su raspoloženi Marinković i Baki povezali dvije trice i odveli Split na šest razlike (54:48) Zadar je izgledao obezglavljeno. Prijelomni trenutak dogodio se u 34. minuti, kada je Gilbert u dva napada pogodio dvije trice te Zadar vratio u vodstvo 60:61. Tri puta je uspješan bio Ivanov, Junaković je pogodio tricu te je minutu i pol prije kraja Zadar imao 13 poena prednosti (62:75). Više nije bilo vremena za novi povratak Splita te je Zadar slavio rezultatom 67:80.

Najefikasniji i najbolji igrač Zadra bio je Ive Ivanov, koji je postigao 17 poena uz 10 skokova. Junaković je uz 15 poena skupio i 7 asistencija, Gilbert je postigao 12, ali u ključnim trenucima utakmice. Allen je imao još jednu utakmicu za zaborav, ili za podešavanje nišana - pogodio je samo 2 od 11 pokušaja. Kod Splita najefikasniji Zadranin Marčinković sa 17 poena.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA