Sport

BUDUĆNOST VOLI SLAVILA U 1. KOLU ABA LIGE

Zadar vodio osam poena prednosti, krenulo nizbrdo s rezervama

Junaković i Siriščević potvrdili su pozicije u prvoj momčadi, što se za sada ne može reći za Farra. Ako je ovo sve što je imao za pokazati, Zadru je bolje da se okrene tržištu i novim centrima...

Zadar je očekivano izgubio u prvom kolu ABA lige na gostovanju kod Budućnosti VOLI rezultatom 93:80. Ipak, imali su Zadrani prednost u jednom dijelu utakmice, poveli osam poena prednosti (39:47), ali je Nazorova odluka da rotira momčad vratila domaćine u igru. U drugom poluvremenu Zadar nije uspio održati koncentraciju u napadu, promašeno je puno otvorenih šuteva što protiv ove momčadi znači samo jedno - poraz.

Povratkom Ive Ivanova Nazor je dobio priliku izvesti na parket svoju idealnu početnu petorku - ove sezone to bi za sada bili Junaković na playu, Allen kao najbolji šuter, Siriščević, Ivanov na četvorci te James Farr kao prvi centar. Američki bek postigao je prvi poen Zadra u ovogodišnjoj ABA ligi za početno vodstvo 0:2. Prve tri minute igre Zadar je bio ravnopravan protivnik, obje momčadi izmjenjivale su se u vodstvu, no već u sljedećoj minuti uslijedilo je nekoliko pogrešaka, Budućnost je poentirala triput zaredom i došla do vodstva 15:9, pa je Nazor morao pozvati prvu minutu odmora.

Ako je Nazor imao nekoliko upitnika u momčadi prije utakmice,čini se da ih je dobio još nekoliko o svom izboru centra, Jamesu Farru. Dosta je neuvjerljiv bio i u napadu i u obrani, gdje su ga nadskakali protivnički centar, pa je prvi krenuo na klupu, otvorivši prostor Fundiću. Zadar radi lijepu seriju 12:3, trice su pogodili Junaković i Siriščević pa Zadar opet dolazi na 16:19.

Nakon osam minuta igre jedno poznato lice u igri - Luka Božić, koji je prvi napad iskoristio za poen svom nekadašnjem klubu za 23:22. Zadar najviše poena postiže na niskom postu preko Fundića, koji u nešto više od pet minuta prve četvrtine postiže 7 poena, za minimalno vodstvo nakon prvih 10 minuta (27:28).
Velikim pogotkom pokazuje se angažman Siriščevića, preko kojega Zadar ima napokon ubojitog tricaša (treća trica od četiri pokušaja za 27:33). Fundić trpa i dalje, a Nazor odlučuje rotirati momčad i daje prostora Planiniću, Mariću, Uljareviću, Vukoviću... Pokazuje se da je to bio malo i presmion potez jer se serijom domaćina od 8:0 prednost do kraja poluvremena potpuno istopila (47:47). Otvorene šuteve za tri poena promašivali su Gilbert (2) i Planinić, a Farr nije zablistao ni iz drugog pokušaja.

Budućnost je nešto bolje otvorila drugo poluvrijeme, a Zadar je zadesila prva nevolja - Ive Ivanov osjetio je zatezanje u zadnjoj loži pa jer morao iz igre. Kako su minute odmicale, igra Zadra postajala je sve bezidejnija, a razlika sve veća. U 27. minuti Budućnost dolazi na 10 poena razlike (66:56), dok u posljednjoj dionici postaje jasno da od hvatanje neće biti ništa. Kada je Nikolić pogodio koš za 85:70 preostalo je samo ispratiti utakmicu do njezinog završetka.

Zadrane je očekivano predvodio Allen, koji će u lakšim utakmicama zasigurno biti "jezičac na vagi" pobjede, iako je do kraja utakmice njegov šut pao na svega 33 posto. Ugodno je iznenadio Fundić, koji na kraju nije dobio puno vremena, svega 14 minuta, za kojih je postigao 14 poena, Junaković i Siriščević potvrdili su pozicije u prvoj momčadi, što se za sada ne može reći za Farra. Ako je ovo sve što je imao za pokazati, Zadru je bolje da se okrene tržištu i novim centrima...


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA