Sport

ZAJEDNIČKA DRUŽENJA

Zadar voli Vukovar: lijepa priča malih plivača

Plivački klub Vukovar osnovan je prije dvije godine, godinu dana nakon otvorenja impozantnog zatvorenog olimpijskog bazena.

Plivački klub Vukovar osnovan je prije dvije godine, godinu dana nakon otvorenja impozantnog zatvorenog olimpijskog bazena. Kako PK Zadar uz svoje ime veže i tradiciju plivanja i uspješne rezultate, na inicijativu kluba u 2019. g. ponuđena je suradnja prema PK Vukovar, do čega je došlo vrlo brzo. Međusobnim dogovorom začet je mali projekt koji je od milja nazvan "Zadar voli Vukovar". 

Cilj je bio povezati djecu, upoznati ih sa poviješću oba grada, a prvo druženje bilo je gostovanje plivača Zadra u Vukovaru. Plivači su trenirali u 50m bazenu, posjetili Osijek, Kopački rit, muzeje u Vukovaru i dogovorili se za dolazak PK Vukovar u datum kad je more još toplo, a treninzi tek počinju. U Zadar je iz Vukovara došla ekipa od 16 plivača koji su za vrijeme boravka najviše plivali u moru. Partneri ovakvog „babljeg ljeta" za Vukovarce bili su Omladinski hostel Zadar i Jadrolinija.

Hrvatski ferijalni i hostelski savez bio je jedan od glavnih partnera u projektu i bez njihove pomoći, ljetni doživljaj Zadra mladim plivačima iz Vukovara, sigurno ne bi bio takav. Od 2. do 8. rujna plivači u dobi od 8 do 15 godina uživali su na svim plažama u blizini hostela.

Zajedno sa natjecateljima iz PK Zadar, uz pomoć Jadrolinije, 60 djece i treneri iz PK Zadar i PK Vukovar organizirali su izlet na Preko kad su mnoga djeca iz Vukovara po prvi puta isprobali vožnju trajektom i kupanje na otoku.

Ovakav zajednički dan sportaša i trenera neposredno pred početak nove natjecateljske sezone, te cjelokupni boravak ekipe Vukovaraca u Zadru bio je poseban doživljaj i radost, naglašavaju iz PK Zadar.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA