Zadar

LONČAR I RAŽOV RADAS O ČUDNOJ SITUACIJI

Zadarska bolnica nepravedno zakinuta u limitu? "Nismo liječnici drugog reda"

Iako su dio stranke na vlasti, Željko Lončar i Melanija Ražov Radas danas su se na sjednici Županijske skupštine potužili na status zadarske bolnice.

Iako su dio stranke na vlasti, Željko Lončar i dr. Melanija Ražov Radas danas su se na sjednici Županijske skupštine požalili na odnos Države prema Općoj bolnici Zadar.

- U svemu smo peti grad, a u ovome zadnji. Imamo povećanje limita od svega 800 tisuća kuna, a samo za plaće mjesečno nedostaje više od 2.7 milijuna kuna. Bolnice u Čakovcu, Našicama, Koprivnici imaju povećanje od 1 do 4 milijuna kuna. Nemam ništa protiv ovih gradova, moja želja je da svi budu jednako razvijeni, a pacijenti jednako tretirani. Zadar je prošao jako loše, iako su svi pokušavali riješiti ovu, najblaže rečeno čudnu situaciju. Zašto se zadarska bolnica još od 90-ih zakida u limitu?! Kod interventne raspodjele sredstava za veledrogerije, praktički nije dobila ni kunu, odnosno to su vrlo mali iznosi u usporedbi s nekim bolnicama koje su u dva navrata dobile sto milijuna kuna. Naša bolnica zbog ovoga će imati probleme s nabavom lijekova, stoga apeliram na sve nas da vrlo žestoko reagiramo jer nam je svima jednako stalo do dobrobiti naših pacijenata. Svi bitni i neophodni aparati u zadarskoj bolnici kupljeni su pomoću donacija. U zadnje dvije godine bolnica posluje s dobiti. To znači da oni koji su odgovorni i vode računa o poslovanju, budu žestoko kažnjeni i to treba hitno ispraviti, istaknuo je u svom govoru Lončar.

Na otvaranju te goruće teme zahvalila mu je dr. Ražov Radas koja je sjednicu pratila u liječničkoj kuti.

- Zbilja smo nepravedno zakinuti, a razlog za to nitko ne razumije. Više puta pokušalo se djelovati na ministarstvo da nas ozbiljno shvati. Strahovito smo frustrirani, kao da smo liječnici drugog reda, a obrazovani smo jednako, ako ne i više nego liječnici iz KBC-a.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA