Zadar

FOTO: DIREKTORI NA DODJELI NAGRADE ZA LUKU GODINE

Zadarske boje u Hamburgu brane Longin, Škifić, Klišmanić, Pevec, Kadija i Paleka

Ažurna glasnogovornička služba Zadarske županije objavila je na službenom Facebook profilu fotografije i izvještaj sa sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. u Hamburgu u sklopu kojeg se večeras održava svečana dodjela nagrada za najbolju svjetsku luku.

Ažurna glasnogovornička služba Zadarske županije objavila je na službenom Facebook profilu fotografije sa sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. u Hamburgu u sklopu kojeg se večeras održava svečana dodjela nagrada za najbolju svjetsku luku.

Riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji „Luka godine" u završnicu ušli luka Gaženica, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom. Zadarske boje brane Lučka uprava Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Zadarske županije, ZIPO i GPH te Zračna luka Zadar, javljaju iz Županije.

Mogli bi se tako reći da je danas u Njemačkoj "pola grada". Kako doznajemo, zadarsku delegaciju čine župan Božidar Longin, direktor LUZ-a Robert Škifić, direktorica ZIPO-a Rebeka V. Pevec, direktor zadarskog aerodroma Josip Klišmanić, direktor TZ Grada Mario Paleka te direktorica županijske TZ Mihaela Kadija.

- Prvi puta smo na sajmu kruzing industrije u Hamburgu. Ovdje smo stigli kao podrška Lučkoj upravi Zadar i ZIPO-u te želimo pokazati da smo ozbiljna destinacija koja može i operaterima i gostima pružiti puno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se konkurencija predstaviti. S uzbuđenjem očekujemo proglašenje luke godine, a već sam ulazak među tri top destinacije veliko je postignuće i priznanje, kako za luku Gaženica tako i za cijelu našu regiju, kazala je Kadija za službene stranice Županije.

Cilj predstavljanja na sajmu Seatrade Europe je kroz daljnju suradnju u Zadar i Zadarsku županiju privući još veći broj posjetitelja.

- Zajedničkim nastupom na jednom od najprestižnijih sajmova kruzing turizma želimo dodatno promovirati turističke i gospodarske potencijale Zadarske županije. Svjesni smo da je kruzerski turizam najbrže rastuća grana turističke djelatnosti i mi želimo upoznati što više potencijalnih korisnika s našom destinacijom. Naravno da je nominacija luke Gaženica za najbolju svjetsku luku dodatan zamah našem nastupu i s nestrpljenjem očekujemo večerašnje proglašenje pobjednika, istaknuo je župan Božidar Longin.

Nagrada Seatrade Cruise Awards više od 10 godina dodjeljuje se najboljima u industriji kružnih putovanja. Svake godine za titulu najbolje svjetske luke konkurira više stotina luka što samu nominaciju Luke Gaženica (Zadar Cruise Porta) čini izrazito značajnom, ističu iz Zadarske županije.

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA