SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9505File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9505', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadarske plesačice imale su što naučiti od Marina Lemića - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

FOTO. RADIONICA ZPA

Zadarske plesačice imale su što naučiti od Marina Lemića

U subotu je u dvorani Zadarskog plesnog ansambla odražana radionica suvremene plesne tehnike koju je vodio Marin Lemić, plesni umjetnik iz Zadra s međunarodnom reputaciom.

U subotu je u dvorani Zadarskog plesnog ansambla odražana radionica suvremene plesne tehnike koju je vodio Marin Lemić, plesni umjetnik iz Zadra s međunarodnom reputaciom. Radionica je namijenjena plesačima koji imaju obimnije plesno iskustvo, a željni su saznati nove informacije i drugačija viđenja suvremenog plesnog izraza.

Lemić je impresivan plesni umjetnik, vrlo jasan u tjelesnoj komunikaciji, profinjen i čist u svojoj ekspresiji. Kao koreograf koristi svoju tjelesnost koja postaje njegova osobna estetika. Fizičku kvalitetu kroz plesni izraz razvija podržan iskustvima u provođenju plesnih praksi s brojnim hrvatskim i europskim koreografima, plesačima i pedagozima. Svaka radionica s Marinom, a do sada ih je bilo nekoliko no samo s članovima Zadarskog plesnog ansambla, je veliko i bogato plesno iskustvo za sve polaznike. Polazeći od jednostavnih vježbi somatskih tehnika, pa razvijajući koncept sata ka sve složenijim i zahtjevnijim plesnim sekvencama, voditelj radionice je dobrano izmorio zadovoljne polaznike.

Porijeklom iz Zadra, Marin Lemić je započeo svoje plesno obrazovanje 1994. godine u Glazbenoj školi Blagoja Berse, a nastavio u profesionalnim ansamblima poput Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla. Diplomirao je u Amsterdamu, na odsjeku suvremenog plesa na plesnoj akademiji Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, te nastavio rad u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje je radio sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong, Jo Stomgren, Danielle Desnoyer, Jose Navas.

Trenutno radi kao izvođač na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek- Tarbuk. U nekoliko navrata zadarska publika ga je mogla vidjeti u predstavi Potjeh, te kraćim djelima prezentiranim na festivalu suvremenog plesa Monoplay i Zadarskom plesnom festivalu. Na nadolazećoj Večeri plesne minijature, 19. studenog u Kneževoj palači, izvesti će svoj solo Beneath the surface s kojim je nedavno osvojio drugu nagradu na Festivalu plesnih minijatura u Beogradu.

Radionica Marina Lemića za Zadarski plesni ansambl
Foto:
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA