Zadar

POSAO TEŽAK PREKO 10 MILIJUNA KUNA

Zadarske tvrtke provode radove i nadzor nad rekonstrukcijom benkovačke ulice

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima obuhvaća urbanu regeneraciju pet pilot područja-malih gradova putem Intervencijskih planova.

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima obuhvaća urbanu regeneraciju pet pilot područja-malih gradova putem Intervencijskih planova. Provode ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a grad Benkovac je jedno od pilot područja sa svojim projektima koji doprinose razvojnim prioritetima i ciljevima.

Predstavnici Grada Benkovca su uveli u posao izvođače radova tvrtku Tim d.o.o. iz Zadra za rekonstrukciju i sanaciju Ulice kralja Dmitra Zvonimira. Stručni nadzor nad građenjem obavlja zadarski Civil engineering consultancy d.o.o.

Jedan od projekata koji su dio Intervencijskog plana Grada Benkovaca je „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta - 1. faza" ukupne vrijednosti 35.004.700,07 HRK s intenzitetom potpore od 85%. Unutar prve faze predviđeno je pet grupa radova: u prvoj grupi rekonstruirati će se i sanacirati cesta L 63125 koja obuhvaća ulice Stjepana Radića, Don Mate Klarića, knezova Šubića Bribirskih i dio Šetališta kneza Branimira. U drugoj grupi rekonstruirati će se i sanacirati Ulice kralja Dmitra Zvonimira na kojoj su radovi zapoočeli prošlog tjedna, u trećoj grupi Ulica Antuna Mihanovića, u četvrtoj Velebitska ulica, dok će se u petoj grupi rekonstruirati dio ceste Miranje - kamenolom Somar.

Ukupna vrijednost radova za rekonstrukciju i sanaciju Ulice kralja Dmitra Zvonimira iznosi 10.430.554,73 kuna . Predviđeni rok za završetak radova je kraj srpanj 2021. godine, kada bi ulica po obavljenom tehničkom pregledu trebala biti privedena namjeni.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA