Sport

BRAĆA FANTELA 5., A ENIA I MICHAELA NA 14. MJESTU

Zadarski jedriličari na test olimpijskoj regati u Japanu nakon potresa i tajfuna

Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela od početka kolovoza su u japanskoj Enoshimi, mjestu gdje će se dogodine u kolovozu jedriti olimpijska regata za koju su oni lani dobili vizu.

ZADAR- Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela od početka kolovoza su u japanskoj Enoshimi, mjestu gdje će se dogodine u kolovozu jedriti olimpijska regata za koju su oni lani dobili vizu.

Prije dva dana počela je test regata"Ready Steady Tokyo" na kojoj sudjeluju i zadarske jedriličare Enia Ninčević i Mihaela Zjena de Micheli Vitturi. Braća Fantela u klasi 49er zauzimaju peto mjesto dok su Enia i Michaela na 14. mjestu. Šime i Miho jedre u prvih 10 po uvjetima laganog ali jakog vjetra te oceanskog vala. U ženskoj klasi 49erFX također se odjedrilo devet plovova. Zadarske jedriličarke koje još nisu ostvarile olimpijsku normu, imale su i jednu crnu zastavu.

Uvjeti na regatnom polju u Japanu nisu nimalo lagani obzirom na klimatske uvjete - velika vlaga kao stalna pojava, a uobičajene su potres te tajfun koji su se dogodili prije regate. Dizanje mora i olujni vjetar, za koje su jedriličari i njihovi treneri dobili upozorenje prošlog tjedna, ovaj put je zaobišao Enoshimu.

Tamo je i Edo Fantela, trener braće Fantele te izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza. Hrvatski jedriličari su ispunili normu u klasama 49er, Laser i Radial a još se očekuje u klasama Finn i 49er FX te muškom i ženskom RS:X (olimpijska daska).

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA