SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 9576File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '9576', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadarski pisci otkrili kako izgleda Zadar bez uljepšavanja - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

FOTO: ZAPIS U GUMI

Zadarski pisci otkrili kako izgleda Zadar bez uljepšavanja

Udruga Zadarski pisci ZaPis u GUMA baru predstavili su jedan od novih naslova iz vlastite naklade, zbirku kratkih priča kojima je u fokusu - grad Zadar

Udruga Zadarski pisci ZaPis u GUMA baru predstavili su jedan od novih naslova iz vlastite naklade, zbirku kratkih priča kojima je u fokusu - grad Zadar.

No, nije to Zadar grad kakav se "prodaje" putem turističkih marketinških kampanja, trinaest autora kroz svoje je junake čitatelje povelo na brojne zadarske lokacije i "situacije" bez imalo uljepšavanja. Neke su priče humoristične, neke tužne, melankolične, neke se bave prošlošću, a neke budućnošću. A čak i kada ga seciraju i kritiziraju, to rade jer ga - vole! 

Književnu večer na osebujan je način moderirao Ante Mihić, ravnatelj knjižnice u Salima, koji je sa ZaPisom od samog početka, a udruga djeluje već deset godina. Ovo je prvi put da su ZaPisovci objavili zbirku u vlastitoj nakladi uz pomoć Grada Zadra i Zadarske županije. U razgovoru sa autorima doznali smo tako i kako je to biti pisac u sredini poput Zadra, ima li smisla baviti se pisanjem i književnošću, koliko slobode pronalaze u književnosti i kulturno umjetničkom djelovanju. Sam naziv zbirke nametnuo se tijekom procesa prikupljanja priča - svi su se autori na svojevrstan način u pričama dotaknuli sjećanja. A kako je prva zajednička zbirka imala naziv "Samo ti pričaj", naziv "Samo se ti sjećaj" bio je logičan "nastavak". Zbirku je uredila Lada Vukić, a svaka je priča dobila i posebnu ilustraciju za koje je zadužen Ivica Vihar, koji nažalost nije dočekao vidjeti svoje djelo - ukoričeno. Svojem prerano preminulom prijatelju ZaPisovci su organizirali malu video - izložbu ilustracija. 

U zbirici se nalaze priče 13 autora: Želimir Periš, Robert Nezirović, Lada Vukić, Mirjana Mrkela, Vlatka Basioli, Igor Eškinja, Mario Padelin, Andreja Hrašćanec Malta, Elvis Serdar, Ivan Čeperković, Marija Zekanović, Mirko Jamnicki Dojmi, Iva Pejković.

ZaPis u GUMA baru - Samo se ti sjećaj
Foto: Facebook
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA