Zadar

A TKO JE NAJBRŽI?

Zadarski rekorder vikenda napuhao 1.99 promila

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 493 vozila i vozača, a poduzeli 138 represivnih mjera.

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 493 vozila i vozača, a poduzeli 138 represivnih mjera.

Alkotestiran je 121 vozač, od kojih je 9 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 46-godišnjak koji je u subotu, 21. studenog u 00,05 sati u Ulici Ivana Rendića u Zadru zatečen kako upravlja VW-a zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,99 promila.

Vozač je smješten u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz PU zadarske izdvojili su i rekordera po brzini. U petak, 20. studenog u 10,11 sati na DC 502, u Zemuniku Gornjem, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao Mercedesom nedopuštenom brzinom od 106 km/h kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan obavezni Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 3.000,00 kuna, a također mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju mjesec dana.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA