Zabava

JURE LUBINA

Zadarski student snimio novu pjesmu, potpisuje i tekst

Ovaj tekst je moj prvijenac kao autora, dogodio se spontano, usred ljeta, mada sam kao dječak često pisao tekstove na melodije poznatih pjesama

Zadarski student Jure Lubina snimio je prvu autorsku pjesmu "Kad si mi rekla laku noć", za koju je glazbu skladao Marko Tomasović, dok aranžman i produkciju potpisuje Aleksandar Valenčić. Kako se od malih nogu bavi glazbom, kroz glazbenu školu, razne zborove, klape i solističke nastupe.

Prirodni slijed događaja je bilo snimanje prve pjesme, Najdraža moja, koja je nakon objave prošle godine do sada emitira više od 200 puta na raznim radio postajama i televizijama, te trenutno broji približno 130.000 pregleda na YouTubeu. Šlag na tortu bilo je osvajanje nagrade za najboljeg debitanta na festivalu zabavne glazbe Darfest krajem listopada prošle godine.

- Na krilima svega toga, pa i mojih vlastitih afiniteta upustio sam se u autorske vode. Pjesma govori o onim osjećajima koji prožimaju osobu, neovisno o spolu, kada upozna drugu osobu za koju na prvi pogled zna da s njom želi provesti život. To se kolokvijalno naziva "leptirićima u trbuhu" ili ljubavlju na prvi pogled. Tekst sadržava pojedine već pomalo arhaične motive upravo zbog današnjeg ubrzanog društva, života i čestih instant ljubavnih odnosa, kaže Lubina.


View on YouTube

- Ovaj tekst je moj prvijenac kao autora, dogodio se spontano, usred ljeta, mada sam kao dječak često pisao tekstove na melodije poznatih pjesama. Namjeravam nastaviti u tom smjeru i pisati tekstove za što više vlastitih pjesama.

Redatelji Toni Banov i Tino Bilandžić spot karakteriziraju kao spoj dalmatinskog i umjetničkog stila, sa tradicionalnim i modernim elementima. Zanimljiv motiv je ples plesača s maskama, koji simbolizira čest zatvoren "gard" ili stav u kontaktu s drugim ljudima, a pogotovo kod upuštanja u intimne odnose.

- Taj završni čin skidanja maski prikazuje uspostavu nježnosti i povjerenja izmedu dvoje ljudi i dopuštanja samom sebi biti ranjiv pred drugim. Čvrsto vjerujem da će se pjesma svidjeti mojoj dosadašnjoj publici, kao i pridobiti novu, kaže Lubina.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA