Kultura

NAJAVA PREMIJERE HNK ZADAR

Zadarski Tarzan: o kapitalizmu u raj zbog kojeg Jane više voli hijenu od junaka džungle

Isječkom iz predstave koja je još u procesu, u zadarskom kazalištu najavljena je premijera Tarzana autora Roka Vilčnika u režiji Matjaža Latina koji je napravi višeslojnu predstavu stripovskog stila

ZADAR- Isječkom iz predstave koja je još u procesu, u zadarskom kazalištu najavljena je premijera Tarzana autora Roka Vilčnika u režiji Matjaža Latina koji je napravi višeslojnu predstavu stripovskog stila

Glavne uloge Tarzana povjeren su Alenu Liveriću, Jane je Žana Bumber dok će hijenu Mikea glumiti Dean Krivačić. Inspicijent će biti Mimi Zadarski koji je film Tarzana gledao početkom 60-tih kada je HNK Zadar bio kino-kazalište.
Tarzan kako je postavio slovenski režiser, daleko je od kolektivne svijesti knjige i filmova o Tarzanu. I bitno različita od slovenskog minimalističkog uprizorenje istog komada. - U predstavu je utkana vintage estetika, poznata iz stripova i filmova, koji kombiniramo sa suvremenom pričom, kazao je Latin koji je u zadarskom kazalištu režirao predstavu Ostavljam te. Žana i Alen su mu bili, istaknuo je redatelj, idealan odabir za uloge Tarzana i Jane dok je Deana za ulogu hijene predložio Liverić.

I tako će Alen Liverić, koji važi za našeg glumca s najviše seksipila, razgolititi se na zadarskoj pozornici. Neće se penjati na lijanu jer se zna i da ima problema išijasom. Pa će u zadarskoj izvedbi Tarzan biti ostarjeli i romantični junaka džungle u protuteži s partnericom Jane koja je potrošački tip. U ljubavnom trokutu je hijena Mike koja donosi grabežljivost zapadne civilizacije. Ili kako je kazao sam glumac - kapitalizam koji je ušao u raj.

Osim Tarzanovog urlikanja, glazbena podloga u kojoj sudjeluje Ivan Ivić ostaje tajna. Marija Šarić Ban nije imala puno posla s kostimima, dok je Ljerka Hribar (autorica scenografije Dugo u noć) ovaj put se okušala sa scenom džungle na zadarskoj pozornici. U stripovski oblikovanom katalogu predstave, navodi se scenski pokret Lade Petrovski Ternovšek. Svijetlo će oblikovati Frane Papić.

Pretpremijera Tarzana je 4. prosinca, a premijera dan poslije. Ulaznice po cijeni od 60 kuna već su u prodaji.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA