Zadar

PROJEKT DVOJICE ENTUZIJASTA

Zadrani jedva čekaju pogledati rezultat avanture na 48 jadranskih svjetionika

Sandra Župan i Igor Goić, gosti emisije "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 lica su iza zadarskog Kreathia studia

Sandra Župan i Igor Goić, gosti emisije "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 lica su iza zadarskog Kreathia studia. Iza sebe imaju niz odličnih poslova, kao i prvi igrani film napravljen u Zadru pod nazivom "Mali div". Rade na dokumentarcima, reklamama, ali i glazbenim spotovima pa su tako snimali za Divlje Jagode, Ivana Županovića, Donata Predovana, Gorana Karana, klapu Niko, zadarski bend Epilog...

Počeci Kreathia studia sežu u 2012. godinu, no ideja se rodila i prije kada je Igor Goić odlučio iz svog tadašnjeg posla - "sigurne luke" zaplovio vlastitom. 

- Svaki radni dan je drugačiji i ovisi od posla do posla. Rekordno vrijeme u kojem smo napravili spot je bio 24 sata, nekad se desi kada određena pjesma progovori sama za sebe.  Pri snimanju uvijek pokušavamo koristiti hrvatske prirodne resurse, pogotovo otoke. I putem Instagrama i profila "The Horizoners" pokušavamo ljudima prikazati što sve Hrvatska ima, jer živjeti u Hrvatskoj i sistemu koji ne funkcionira je ludo ako ne iskoristiš sve te prirodne ljepote, smatra Igor.

Prvi zadarski igrani film naziva "Mali div" nastao je iz ljubavi i želje nekoliko entuzijasta, a isto tako i dokumentarac koji će tek ugledati svjetlo dana, "Legende svjetla":

- Dokumentarac "Legende svjetla" obećavamo već jako dugo, a radi se o većem projektu kao što je bio "Mali div". Krenuli smo u to iz čiste ljubavi i entuzijazma prema svjetionicima. Ono što mi se svidjelo je "konstantniji" uvid u život (usamljenih) svjetioničara te dobivanje dojma o odrastanju u jednom takvom okruženju. Preplovili smo svih 48 jadranskih svjetionika uzduž istočne obale Jadrana, ispričao nam je Igor o projektu za kojeg kaže da će ugledati svjetlo dana u bliskoj budućnosti, a čiji rezultat publika željno iščekuje.

Njegov prijatelj i suputnik Jurica Gašpar, inače sin svjetioničara, nakon tog je trogodišnjeg putovanja objavio istoimenu monografiju koju je predstavio u travnju ove godine u Gradskoj loži.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA