Sport

U NOVOM DRESU

Zadrani potpisuju za druge klubove - Lovre Bašić u Osijeku

"Profesor" Jakov Vladović u 36. godini neće daleko putovati - jednogodišnjim ugovorom vezao se za susjedni GKK Šibenik

Nakon dosta odugovlačenja počela se rasplitati situacija oko ugovora sa slobodnim košarkašima. Zadar je najavio dovođenje Amerikanca, utiho se spominje i ime Luke Božića, Vladimira Dašića i Luke Žorića još odranije. Neki su ipak ovih dana pronašli svoja nova odredišta. Počelo je s Kristijanom Krajinom, koji je jučer potpisao za latvijski (ne litavski) klub VEF Riga. "Profesor" Jakov Vladović u 36. godini neće daleko putovati - jednogodišnjim ugovorom vezao se za susjedni GKK Šibenik. Lani je promijenio tri sredine - jednu utakmicu odigrao je u Jazinama Arbanasima, potom ostatak kalendarske godine u Hermes Analitici, da bi početkom ove doletio u Cedevitino jato. Hoće li ova sezona bili stabilnija tek ćemo vidjeti.

Drugi zadarski playmaker, enfant terrible Lovre Bašić, svoju će sreću tražiti u Vrijednosnicama Osijek.

- Drago mi je da sam postigao dogovor sa Vrijednosnicama Osijek i što ću surađivati sa trenerom Domagojem Kujundžićem. Nadam se uspješnoj sezoni u svim natjecanjima, rekao je Bašić.

- Potpisali smo mladog i potentnog igrača s jako puno utakmica i liga u nogama. On mi je bio želja od početka prijelaznog roka i sretan sam što ću ga imati u timu. Smatram da sav svoj potencijal još nije u potpunosti pokazao i da bi mu predstojeća sezona mogla biti prekretnica u karijeri, na obostrano zadovoljstvo, rekao je trener Osječana Domagoj Kujundžić.

U Zadru će svoju momčad predvoditi već početkom listopada u HT premijer ligi. Nove klubove imaju i dva lanjska stranca, William Magarity i Mario Little, dok mjesto pod suncem, uz spomenute, iz lanjske postave još uvijek traže Petar Marić i Mislav Brzoja.

Trener Zadra Ante Nazor najavio je skoro potpisivanje ugovora s novim Amerikancem, a i Dominic Gilbert praktički što nije "sletio". Tko će biti prvi razigravač još uvijek je "pitanje od milijun kuna".

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA