Zadar

NATJECANJE IZ POVIJESTI

Zadrani s novom zanimljivom temom na državnoj smotri

U Gimnaziji Vladimira Nazora održat će se natjecanje u provjeri znanja, dok će se u hotelu Donat ocjenjivati najbolji istraživački radovi

U hotelu Donat Zadru večeras će se svečano otvoriti 20. državno natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih škole Republike Hrvatske. Očekuju se pozdravne riječi predstavnika ministarstva, domaćina iz Grada Zadra i Zadarske županije, nakon čega će državno povjerenstvo održati prvi sastanak.

Sutrašnjim pisanim provjerama iz znanja u Gimnaziji Vladimira Nazora prethodi otvaranje izložbe o Domovinskom ratu u 8.30 sati. U hotelu Donat istovremeno će se prezentirati samostalni istraživački radovi, u kojima su učenici ove gimnazije s mentorom Igorom Artićem često bili najbolji u državi. Nakon tema o težini koju je mogla podnijeti Condura coratica, ili o cijeni maslinovog ulja u rimsko doba i ekvivalentu u današnje vrijeme, zadarski učenici ove godine prezentirat će Zadar u doba talijanske okupacije.

U poslijepodnevnim satima popratno predavanje o kulama i utvrdama Ravnih kotara održat će Marin Ćurković. Svečano proglašenje pobjednika i zatvaranje natjecanja priredit će se u hotelu Donat u srijedu u 12 sati.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA