Zadar

PITALI SMO SUGRAĐANE ŠTO MISLE O ČUPANJU PALMI

Zadrani su jasni: Vratite palme, počupali ste svu vegetaciju u gradu!

Nakon što je prije desetak dana počelo vađenje 15 palmi na Branimirovoj obali i nedoumica zbog čega se one zapravo uklanjaju, jesu li bolesne ili nisu, odlučili smo priupitati Zadrane što misle o ovom slučaju.

Nakon što je prije desetak dana počelo vađenje 15 palmi na Branimirovoj obali i nedoumica zbog čega se one zapravo uklanjaju, jesu li bolesne ili nisu, u anketi Radija 057 upitani građani rekli su što misle o ovom slučaju:

- Ne znamo što se događa. Neki govore da su bolesne, neki da nisu. Ne znamo ni zašto su otišle, a kamoli hoće li se vratiti. Teško je povjerovati što je istina, a moguće je i da se palme razbole u međuvremenu pa se nikad ne vrate u Jazine. Širi se šetnica radi atraktivnosti obale u Jazinama. Firma koja izvodi radove, Akropolis, kaže da se teren "utopio" u tom dijelu pa je to bio razlog zbog čega se palme čupaju, jer se širi njihovo korijenje koje onemogućava izradu šetnice u punom profilu. Kako pratim zadarske medije, svi imaju različitu verziju ove priče. Ono što je stvarno zanimljivo je da cijelo vrijeme, što god se radi u ovom gradu oko tih cesta i parkinga nekako ostajemo bez zelenila nauškrb betona i automobila, što je jako velik problem za jedan dalmatinski grad kao što je Zadar. Izostaje perspektiva razmišljanja o okolišu, kao što se radi u drugim gradovima: poticanje i stvaranje prirodnog hlada, sadnja biljaka. Po strani se ostavljaju izjave izvođača radova koji rade na sanaciji/rekonstrukciji obale. Nigdje nije specificirano koji će se sadržaj dodati uz to: hoće li to biti komercijalna djelatnost ili proširen parking?!, složni su u mišljenju dvojica Zadrana.

- Ne znam što bih rekao, osim da se nadam da ih neće baciti i da će ih vratiti nazad gdje su bile. Nije mi jasno zašto su ih uopće maknuli, izjavio je još jedan sugrađanin.

- Vratite palme, počupali ste svu vegataciju u ovom gradu!, poručila je Zadranka.

- Grad Zadar zaboravlja da bi zelene površine trebale postojati u gradu. Po gradu ih ima jednostavno premalo, a i onih kojim ima su pune otpada i zabranjene za pse, ističe Zadranin.

Iz navedenih izjava jasno je kako građani žele u gradu što više zelenih površina, ali i da žele povratak palmi u Jazine natrag.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA