Zadar

HRVATSKA REPREZENTACIJA

Zadranin Mavra dao doprinos pobjedi protiv Švedske

Dominik Mavra je za 13 minuta na parketu ubacio tri poena uz 4 skoka i 2 asistencije.

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2021 reprezentacija Hrvatske uvjerljivo je nadjačala Švedsku. Već nakon prve četvrtine razlika je bila dvoznamenkasta, a u prvih 10 minuta igre Šveđani su uspjeli postići tek jedan koš iz igre. U nastavku utakmice Hrvatska je održavala sigurnu prednost s uglavnom dvadesetak poena te privela utakmicu kraju sa 72:56.

U pobjedu Hrvatske Mateo Drežnjak je ugradio 16 poena, 4 osvojene lopte, 3 asistencije i sve to s 87,5 % preciznosti šuta. Darko Planinić je ubacio 11 poena, a kapetan Roko-Leni Ukić je podijelio 8 asistencija. Svakako valja primjetiti kako je svih 12 igrača dobilo vrijeme na parketu te kako je ovo bila pobjeda cijele ekipe, pobjeda timskog duha. Među njima je bio i Zadranin Dominik Mavra, koji je za 13 minuta na parketu ubacio tri poena uz 4 skoka i 2 asistencije.

Za reprezentaciju Švedske nastupio je prošlogodišnji igrač Zadra William Magarity, koji je bio među najefikasnijim košarkašima gostujuće reprezentacije s 10 postignutih poena.

- Veljko i njegov stožer su od prvog dana dali jasna pravila ponašanja na terenu i van terena i to je dalo jednu ozbiljnost, koncentraciju i ozbiljan pristup utakmici. Otvorili smo utakmicu fokusirano, bili smo spremni. Iako je bio imperativ pobjede, znali smo da moramo biti koncentrirani na naše zadatke i to nam je pomoglo da dobijemo utakmicu. Sigurno je da će Nizozemska biti težak protivnik, ali imamo dva dana da se pripremimo. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, bez obzira što ćemo biti na gostujućem terenu, rekao je nakon utakmice također nekadašnji igrač Zadra Hrvoje Perić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA