Zadar

ANDREJ DUJELLA

Zadranin nije prošao za glavnog tajnika HAZU-a

U izboru za glavnog tajnika HAZU nije dobio dovoljno glasova, kao ni njegov protukandidat, pa će se u sljedećih 15 dana provesti kandidacijski postupak za novi izbor

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti nije u ponovljenom glasovanju izabrala novog glavnog tajnika HAZU-a, jer niti jedan od kandidata nije dobio potrebnih 67 glasova. U konkurenciji su bila dvojica kandidataq - Dario Vretenar koji je dobio 59 glasova, te Andrej Dujella, koji je dobio 43 glasa.

Dujella je rođen 1966. u Puli, ali se u službenoj biografiji hvali zadarskim porijeklom, u kojem je proveo i djetinjstvo. "Roditelji su mi dr. Josip Dujella i Zaga Dujella, rođena Vukasović. Dujella je staro zadarsko prezime - javlja se još u oblicima Dujela i Duiella. Djetinjstvo sam proveo u Žminju i Novigradu Dalmatinskom. Osnovnu školu sam pohađao u Novigradu i Zadru (Stanovi), a srednju školu u Zadru", predstavlja se Dujella.

U izboru za glavnog tajnika HAZU nije dobio dovoljno glasova, kao ni njegov protukandidat, pa će se u sljedećih 15 dana provesti kandidacijski postupak za novi izbor. Od 1. siječnja predsjednik HAZU-a bit će Velimir Neidhardt, koji će na tom mjestu naslijediti Zvonka Kusića.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA