Zadar

KOME TO SMETA?

Zadranin prijavljen policiji jer je grafit "Ubi Srbina" prepravio u "Ljubi Srbina"

Nakon što je oduševio hrvatsku javnost prepravljanjem grafita mržnje "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina", zadarski SDP-ovac Jure Zubčić prijavljen je policiji. Zvuči nevjerojatno, ali zbog dopisanog slova "Lj" protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog uništavanja tuđe imovine.

Mjesec dana nakon što je oduševio javnost prepravljanjem grafita mržnje "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina", zadarski SDP-ovac Jure Zubčić prijavljen je policiji. Zvuči nevjerojatno, ali zbog dopisanog slova "Lj" protiv mladog Zadranina podnesena je kaznena prijava zbog uništavanja tuđe imovine. 

Prijavitelj je anoniman no policija je po službenoj dužnosti morala pozvati Zubčića na obavijesni razgovor koji je obavljen danas u postaji. 

- Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je! S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavitelja da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me je li isti anonimac podnio i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji sam grafit ispravio?, poručio je Zubčić ističući kako su policijski službenici bili vrlo profesionalni i ljubazni. 

Grafit se nalazio na zgradi Mjesnog odbora Stanovi na križanju Puta Stanova i Ulice Rine Aras, a Zubčić ga je prepravio uz poruku: 

- Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA